Με τρομάζει το μέλλον που «φτιάχνετε».

marketing-automation«Κοιτώ στο παρελθόν για να δω το μέλλον. Το παρόν είναι απογοητευτικό και όσα το ακολουθούν με τρομάζουν.»

c5520739a1abec7c9e579884d14c6c0b.jpgΤο μέλλον έχει εγκλωβιστεί στην δίνη της αμάθειας, του αναλφαβητισμού και της παραπληροφόρησης. Οι νέοι που άλλοτε ως απασφαλισμένες χειροβομβίδες έφερναν ένα λαμπρό όραμα και μέλλον, πλέον αρχίζουν και θολώνουν. Κάποτε καθόριζαν καταστάσεις, τώρα ετεροκαθορίζονται. Κάποτε άλλαζαν καθεστώτα και σκοπιμότητες, τώρα κομφορμίζονται και παθητικοποιούνται. Οι σημερινοί έφηβοι και μετ-έφηβοι εξαπατώνται από την αμεσότητα που τους παρέχει η τεχνολογία. Θεωρούμε πως ερχόμαστε πιο κοντά ,μα όλο και πιο πολύ απομακρυνόμαστε.

Σε μια εποχή που η πληροφορία διαχέεται σε αστραπιαίες ταχύτητες εμείς δείχνουμε μια άρνηση αποδοχής της. Δεν αναφέρομαι τόσο στην εγκυκλοπαιδική πλευρά, όσο στην γνωσιακή-ιδεολογική. Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ. Είναι ικανή να στήσει ιδεώδη μα τόσο ισχυρή που μπορεί να τα συνθλίβει. Η απάθεια! Αυτό με ενοχλεί. Βλέπω γύρω μου κόσμο χωρίς πιστεύω, καμία άποψη και αντίδραση. Ελάχιστοι είναι αυτοί που κατέχουν και στηρίζουν ιδεολογίες. Ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί που θα έχουν το θάρρος να τις εκφράσουν. Υπάρχουν αρκετοί που λένε γενικόλογα για να καλύψουν την αμάθεια που τους διακατέχει. Είναι και άλλοι που κουβαλούν μια θέση μα από φόβο δεν την εκφράζουν.

Δεν υπάρχει σωστή ή λάθος άποψη. Ίσως να υπάρχουν κάποια πράγματα που δεν συνάδουν με την λογική μας, μα αυτό δεν τα μειώνει ούτε τα υποβιβάζει. Μην φοβάσαι να πεις την γνώμη σου. Να φοβάσαι αυτούς που δεν είχαν την θέληση να δημιουργήσουν την δική τους.

human74Σκόπευα να μιλήσω για την αποξένωση, την μαζοποίηση, τον κομφορμισμό… Δεν χρειάζεται! Απλά δες το βίντεο που ακολουθεί:

Χωρίς φφτίτλο.pngMUSIC: Moby & The Void Pacific Choir – Are you lost in the world like me?

 

 

192229-200

< Η ομάδα του Have A Tea είναι εδώ για εσένα -κάθε- Παρασκευή , Σάββατο , Κυριακή & Δευτέρα με νέα τροφή για σκέψη και συναισθηματισμό. Το συγκεκριμένο κείμενο έγραψε ο Βασίλης Φωτόπουλος (Columnist). >

3ff48286c5c636946c44d9306f9c1a3ef1f7211a.gif

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s