«Είμαι πανσέξουαλ.» {Tea να κάνω; Story no2}

tumblr_nfff8aHSxe1thtj17o1_500.jpg

marketing-automation«Μόνο εσύ ξέρεις ποιος πραγματικά είσαι κι όχι η κοινωνία.» , είπε η Μαρία ετών 16.

«Σίγουρα πρόκειται για μια δύσκολη ηλικία. Η εφηβεία, εξάλλου, είναι μια ηλικιακή «φάση» στην οποία συμβαίνουν πάρα πολλά. Προσπαθείς να καταλάβεις ποιος είσαι, ποιος είναι ο στόχος σου σε αυτή τη ζωή, ποια είναι τα προβλήματά σου και πώς πρόκειται να τα αντιμετωπίσεις, όταν για στήριγμα σου έχεις ελάχιστους ανθρώπους στο πλευρό σου, ή ίσως και κανέναν. Θα ήθελα λοιπόν να θίξω με παράδειγμα τη δική μου ιστορία ένα τεράστιο θέμα το οποίο απασχολεί πολλούς νέους, και είναι το θέμα της σεξουαλικότητας.
Και ναι, για πρώτη φορά σκουπίζω τα δάκρυα μου, κοιτάζομαι στον καθρέφτη, και φωνάζω περήφανη «Είμαι πανσέξουαλ και είμαι χαρούμενη«

  • Πώς κατάλαβα τι ακριβώς είμαι;
    Φέτος στο σχολείο γνώρισα ένα νέο κορίτσι, το οποίο διέφερε από τα άλλα. Από την αρχή μου κίνησε το ενδιαφέρον, και ήθελα να τη γνωρίσω καλύτερα. Ήταν trans-gender. Τι σημαίνει αυτό; Το βιολογικό της φύλο διέφερε από το κοινωνικό. Απλούστερα, ήταν κορίτσι βιολογικά, αλλά αισθανόταν αγόρι, συμπεριφερόταν σαν αγόρι, έδειχνε εξωτερικά αγόρι. Μερικά παιδιά στο σχολείο την σχολίαζαν, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν φυσιολογικός άνθρωπος, λόγω των επιλογών που είχε κάνει σχετικά με την σεξουαλική της ταυτότητα.
    «Τι ανωμαλίες είναι αυτές;«, είπαν ή μεγάλη μου αδελφή και η μητέρα μου όταν τους είπα ότι γνώρισα αυτό το άτομο. «Οι άνθρωποι αυτοί δεν θεωρούνται κανονικοί«, πρόσθεσε ο πατέρας μου, ο οποίος άκουγε από την αρχή το διάλογο που γινόταν στο σπίτι. Απλά δεν με ενδιέφερε τι έλεγαν οι υπόλοιποι... τουλάχιστον αρχικά.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες κατάφερα να έρθω αρκετά κοντά με την κοπέλα αυτή, μου μίλησε για τη ζωή της, μου εκμυστηρεύτηκε το παρελθόν της, μου αποκάλυψε μυστικά της. «Ίσως όλα αυτά που σου είπα για μένα να σε φόβισαν και να θες να τρέξεις μακριά μου, το καταλαβαίνω«, μου είπε. Όμως δεν φαντάστηκε ότι την είχα ερωτευτεί ήδη, ότι την ώρα που μου μιλούσε με δυσκολία για όλες αυτές τις τρομακτικές και επικίνδυνες πράξεις της στο παρελθόν εγώ την κοίταζα στα μάτια με τόση αγάπη και θέληση να την βοηθήσω, με τόσο ενδιαφέρον να ακούσω όλο και περισσότερα για αυτήν. Ίσως να μην κατάλαβε τίποτα από όλα αυτά που αισθάνθηκα εκείνη την ώρα, αλλά εγώ είχα καταλάβει μετά από 15 ολόκληρα χρόνια τον πραγματικό μου εαυτό..

Για πρώτη φορά, είχα νιώσει συναισθηματική έλξη προς ένα άτομο ανεξαρτήτως φύλου, και δεν θα έπρεπε να ντρέπομαι γιαυτό. Μέχρι που τα σχόλια των περισσότερων φίλων μου στο σχολείο άρχισαν να γίνονται όλο και πιο ειρωνικά, να μην αφορούν μόνο το κορίτσι αυτό, αλλά και εμένα μαζί. «Νομίζω σου την πέφτει«, μου είπε μια φίλη μου αρχικά. «Στεναχωριέσαι γιατί σήμερα λείπει ή κοπέλα σου;«, μου είπε μια άλλη. Ένιωσα πίεση μέσα μου, ένιωσα ότι πνιγόμουν. Αλλά δεν μίλησα. Πέρασαν εβδομάδες, τα σχόλια γίνονταν όλο και πιο πολλά.
«Ταιριάζετε μαζί, έχετε ένα στυλ« μου έλεγε κάποια με ειρωνικό τόνο. «Πρόσεξε μη σε στριμώξει σε καμιά γωνία« μου έλεγε κάποια άλλη. Ώσπου κάποια μέρα, απλά δεν άντεξα, και μίλησα για τα πάντα, είπα ότι αισθανόμουν σε 3 φίλες μου. «Είσαι πανσέξουαλ, και είναι φυσιολογικό. Απλά ερωτεύεσαι κάποιον όχι με κριτήριο τα γεννητικά του όργανα, αλλά την ψυχή του, αυτό που είναι.« μου είπε ή πρώτη. «Το φυσιολογικό το ορίζει ο κάθε άνθρωπος όπως θέλει«, είπε ή δεύτερη «Μην ακούς τι λένε οι άλλοι, είσαι αυτό που αισθάνεσαι«, πρόσθεσε και με αγκάλιασε. «Είσαι χαζή;« μου είπε ή τρίτη και γέλαγε. «Μην δίνεις σημασία σε κανέναν, δεν φταις εσύ αν οι άλλοι είναι ομοφοβικοί και σεξουαλικά ανώριμοι«. Αυτές ήταν οι τρεις. υπέροχες απαντήσεις που πήρα από τη μια asexual και τις δυο cis-gender καλύτερες μου φίλες.

Μέτα από αρκετές εβδομάδες, έχω φτάσει στο σήμερα, οπού δεν ασχολούμαι με τα σχόλια κανενός σχετικά με την προσωπική μου ζωή. Γιατί είναι δική μου προσωπική ζωή. Είναι δικές μου επιλογές, δίκες μου αποφάσεις, δικά μου συναισθήματα. Είναι δικός μου τρόπος ζωής. Παραμένω άνθρωπος με τις ίδιες ελευθερίες, τα ίδια δικαιώματα που έχουν και οι υπόλοιποι «φυσιολογικοί« άνθρωποι, όπως τους χαρακτηρίζει ή σύγχρονη κοινωνία μας, ή οποία «προοδεύει« καθημερινά. Γιατί ή νέα γενιά μεγαλώνει σε έναν κόσμο που προωθεί το ρατσισμό, τις προκαταλήψεις, τα στερεότυπα. Αν όμως εσύ που διαβάζεις το κείμενο αυτό νιώθεις πως σου συμβαίνει το ίδιο, πως διαφέρεις από τους άλλους ανθρώπους και έχεις διαφορετικές επιλογές από αυτούς, να ξέρεις δεν είσαι μόνος σου. Είσαι αυτό που είσαι και μην φοβάσαι να το αποδεχθείς. Ότι αξίζουν οι υπόλοιποι άνθρωποι, το ίδιο αξίζεις και εσύ. Και να ξέρεις, πως ίσως είσαι ακόμα πιο δυνατός από όλους τους υπολοίπους, εάν έχεις το θάρρος να βγεις έξω στην κοινωνία με τον πραγματικό σου εαυτό, παρόλο που θα ξέρεις πως θα υπάρξουν και αρνητικά σχόλια από ανθρώπους που θα προσπαθήσουν να σε μειώσουν

Άλλη μια πρωτοποριακή μα συνάμα συγκινητική ιστορία στις οθόνες του Have A Tea. 

Μαρία , το να αποδέχεσαι τον εαυτό σου όπως ακριβώς είναι , θεωρείται προτέρημα που λίγοι άνθρωποι διαθέτουν.

Η ομάδα του Have A Tea ευελπιστεί πως θα συνεχίζεις να κάνεις όνειρα για το μέλλον σου , να έχεις φιλοδοξίες , να ελπίζεις για ένα ομορφότερο αύριο.

Η επιλογή σου να ακολουθήσεις αυτό που λέει η ψυχή σου κι όχι το σώμα σου σε οδηγεί αυτόματα σε μονοπάτια απόλυτης ελευθερίας.

Άνοιξε τα φτερά σου και πέταξε σε μέρη που μόνο εσύ θέλεις. Μην παρασύρεσαι από ανέμους και λόγια τρίτων.

Είσαι η Μαρία για την Μαρία. Είσαι το οτιδήποτε για εσένα. 

Ευχαριστούμε για την κατάθεση ψυχής.

158277-200.png

<Η κάθε ιστορία διαβάζεται και επεξεργάζεται από την ομάδα του #haveatea. Την συγκεκριμένη ιστορία επιμελήθηκε η Νάσια Καραμπατσάκη.>

person-icon-person-icon-clipart-image-from-our-icon-clipart-category--9.pngΗ Μαρία άνοιξε την ψυχή της και εκμυστηρεύτηκε την ιστορία της στο Have A Tea. Συγκίνησε/ταύτισε εμένα , εσένα και όσους διάβασαν το πρόβλημά της. Είσαι έτοιμος/η να μοιραστείς κι εσύ την ιστορία σου;

tired-girl-thinking-at-her-deskΤea να κάνω; Κάθε ιστορία μας ταυτίζει τους αναγνώστες μας δίχως αμφιβολία. Θέλεις κι εσύ να γίνεις πηγή ταύτισης στο #haveatea;  Στείλε το πρόβλημα σου στο #haveatea : Μήνυμα στο #haveatea και δες το story σου ανώνυμα αναρτημένο στην στήλη “Tea να κάνω;” 

info-icon-7

Extra πληροφορίες: Τι σημαίνει πανσέξουαλ; H πανσεξουαλικότητα είναι η σεξουαλική έλξη, ερωτική αγάπη ή συναισθηματική έλξη προς άτομα ανεξαρτήτως φύλου ή ταυτότητας φύλου.Τα πανσεξουαλικά άτομα συχνά αναφέρονται στο άτομό τους ως «άτομα που δεν βλέπουν φύλο» και που θεωρούν το κοινωνικό και τo βιολογικό φύλο άνευ σημασίας και ασυσχέτιστα με το αν θα αισθανθούν έλξη προς άλλα άτομα.Η πανσεξουαλικότητα μπορεί να θεωρηθεί σεξουαλικός προσανατολισμός από μόνη της ή παρακλάδι της αμφιφυλοφιλίας.

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “«Είμαι πανσέξουαλ.» {Tea να κάνω; Story no2}

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s