Δεν είσαι άσχημη , είσαι διαφορετική.

Χωρtίς τίτλο.pngJUST LISTEN: Bruno Mars – Just The Way You Are (cover by Anthem Lights)

marketing-automationΚανείς δεν είναι άσχημος. Όλοι έχουμε σχήμα!

5433839648_b137ff0e4a_b.jpg

Πόσο άσχημος μπορείς να είσαι άραγε στη ψυχή σου; Πόση ασχήμια μπορεί να κρύβει μια τυπική και κοινώς αποδεκτή εξωτερική ομορφιά; Πόση ασχήμια μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα κάτασπρο και πανέμορφο χαμόγελο; Πόση ασχήμια μπορεί να βυθιστεί σε δυο όμορφα μπλέ ή πράσινα (κατά προτίμηση) μάτια; Πόση ασχήμια χωράει ένα καλοσχηματισμένο και γυμνασμένο σώμα; Πόση ασχήμια μπορεί να βρίσκεται πίσω από κάποιον που ξεφωνίζει όλο κακία «Είσαι άσχημος/η!». Μπορεί πολλή. Μπορεί και λίγη. Αυτό που έχει σημασία είναι πως αν η ψυχή σου είναι άδεια όσο και να γεμίζεις τους γύρω σου με ομορφιά κανείς δεν θα σε προσέξει σε ένα πλήθος που διαφέρεις μόνο και μόνο λόγω καλαισθησίας.

Ό,τι θεωρείται κοινωνικά αποδεκτό δεν είναι κι αυτό που κάνει την εντύπωση. Ό,τι θεωρείται κοινώς όμορφο δεν είναι κι αυτό που κάνει την διαφορά. Σε έναν κόσμο βυθισμένο στην ψεύτικη τελειότητα εσύ που με διαβάζεις και διαφέρεις είσαι η εξαίρεση στον κανόνα. Είσαι τα «κοινά μάτια» σε μια μάζα ανθρώπων με «εκπληκτικά μάτια». Είσαι η «μεγάλη μύτη» σε μια μάζα ανθρώπων με «λεπτεπίλεπτη μυτούλα». Είσαι η «άσχημη» σε έναν κόσμο γεμάτο «όμορφους». Μωρέ τι μας λες; Ποιος καθορίζει το όμορφο και ποιος το άσχημο πέρα από εμάς τους ίδιους; Είσαι η διαφορά σε έναν κόσμο γεμάτο όμοιους ανθρώπους. Είσαι η εξαίρεση. Η διαφορετική. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ό,τι διαφορετικό έχεις πάνω σου είναι ξεχωριστό κι αυτό δεν αλλάζει.

Ανάμεσα σε 7,125 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρη τη Γη δεν θα βρεθεί ούτε ένας που να σου μοιάζει. Δεν είσαι άσχημη επειδή δεν ακολουθείς τη μόδα. Δεν είσαι άσχημη επειδή δεν έχεις τα χαρακτηριστικά που θεωρεί η πλειοψηφία ως όμορφα. Δεν είσαι άσχημος επειδή το σώμα σου δεν αρμόζει με αυτό των μοντέλων. Δεν είσαι άσχημη επειδή στο λένε. Είσαι όμορφη επειδή το αισθάνεσαι. Το νιώθεις. Και κατ’επέκταση το εκπέμπεις. Είμαστε ό,τι εκπέμπουμε. Είμαστε ό,τι επιθυμεί η ψυχή μας να είμαστε. Είμαστε ό,τι θέλουμε εμείς να είμαστε κι όχι ό,τι μας επιβάλλουν οι άλλοι. Δεν είσαι λοιπόν άσχημη , είσαι ανόητη. Ανόητη αν αφήνεις ανθρώπους δίχως ουσιώδη ομορφιά μέσα τους να προσπαθούν να μειώσουν το εγώ σου. Είσαι ανόητη αν δεν πιστεύεις πρωτίστως εσύ η ίδια στον εαυτό σου!

068719-black-ink-grunge-stamp-textures-icon-alphanumeric-quote-open2.png

«Nothing makes a woman more beautiful than the belief that she is beautiful.»

-Sofia Loren.

gaga-idgaf

info-icon-7«The Ugliest Woman» in the World says:

h-LIZZIE-VELASQUEZ-960x540.jpgVIDEO: «How Do YOU Define Yourself»

Cassandra Naud μιλά στο TedX ’16 (organized by ΠΑ.ΠΕΙ) για την μοναδικότητα :

Embracing Cassandra-Naud-677x316_c.jpgUniqueness | CASSANDRA NAUD | TEDxUniversityofPiraeus

Η ομάδα του #haveatea είναι εδώ για εσένα κάθε Σάββατο, Κυριακή & Δευτέρα με νέα posts στην οθόνη σου. Το συγκεκριμένο post έγραψε και επεξεργάστηκε η Νάσια Καραμπατσάκη.

tired-girl-thinking-at-her-deskΤea να κάνω; Κάθε ιστορία μας ταυτίζει τους αναγνώστες μας δίχως αμφιβολία. Θέλεις κι εσύ να γίνεις πηγή ταύτισης στο #haveatea;  Στείλε το πρόβλημα σου στο #haveatea : Μήνυμα στο #haveatea και δες το story σου ανώνυμα αναρτημένο στην στήλη «Tea να κάνω;»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s