Οι πραγματικές γυναίκες δεν καταρρέουν. @haveatea.gr

 

 

Το γυναικείο φύλο κι η μοναξιά συνήθως είναι ακατάλληλος συνδυασμός. Όταν λοιπόν μείνει μόνη μια γυναίκα αλλάζει εαυτό. Αλλάζει όλο της το είναι και όλη της η ιδεοληψία. Κλαίει, σπαράζει και κατηγορεί πάντοτε τον εαυτό της για ό,τι της συμβαίνει. Αν αφήσεις μόνη μια γυναίκα το μόνο σίγουρο είναι πως θα τρέξει πίσω σου να σε προλάβει. Δεν την αντέχει το πετσί της την απόρριψη εκ φύσεως. Η απόρριψη για μια γυναίκα σημαίνει αποτυχία. Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά όμως για μια πραγματική γυναίκα…

Με την έννοια πραγματική γυναίκα αναφέρομαι κυρίως σε εκείνες που γνωρίζουν τι είναι και τι έχουν τη δυνατότητα να πράξουν. Γνωρίζουν τα οφέλη και τις αδυναμίες τους και δρουν ανάλογα. Η απόρριψη λοιπόν για μια πραγματική γυναίκα δεν σημαίνει στα σίγουρα αποτυχία. Είναι εκείνη που θα φροντίσει να το μετανιώσεις που την απέρριψες. Είναι εκείνη που θα σου δείξει και θα συνεχίζει να σου δείχνει το λάθος σου συνεχώς. Είναι εκείνη που θα περιμένει να το αντιληφθείς. Και μόλις της δείξεις πόσο λάθος νομίζεις πως είσαι, θα σου φερθεί ανάλογα και χειρότερα. Η φυγή μιας πραγματικής γυναίκας προξενεί περισσότερο πόνο από κάθε άλλο εσωτερικό πόνο.

Μια πραγματική γυναίκα λοιπόν δεν καταρρέει. Δεν πέφτει στα πατώματα και δεν ρίχνει τον εαυτό της. Δεν ψάχνει αφορμές να θλίβει και να τραβά την προσοχή με την θλίψη της. Ξέρει πως και πότε να τραβήξει την προσοχή με την ευτυχία της. Μια πραγματική γυναίκα δραπετεύει από κάθε τέλος της με ένα πλατύ χαμόγελο και μια αυτοπεποίθηση που ακινητοποιεί όσους προσπαθούν να την συντρίψουν. Η αληθινή γυναίκα βρίσκει την φυγή κάποιου κίνητρο για να προχωρήσει και να εξελιχθεί. Να προχωρήσει και να εξελιχθεί μακριά από οποιονδήποτε προάγει τη δειλία και την ατολμία.

Η γυναίκα που διαθέτει όλη τη σημασία της λέξεως που εκπροσωπεί, είναι έξυπνη. Το γεγονός αυτό τρομάζει 9 στους 10 άνδρες που θα βρεθούν στο δρόμο της. Ζούμε στην εποχή που όταν μια γυναίκα είναι έξυπνη, θεωρείται απευθείας απειλή. Ζούμε στην εποχή που είναι «της μόδας» οι αφελείς γυναίκες να επικρατούν στα μυαλά των ανδρών. Ζούμε στην εποχή που οι άνδρες απλά δεν μπορούν να χειριστούν μια πραγματική γυναίκα. Κι αν μπορούν, πασχίζουν να την ψάξουν και να την βρουν ανάμεσα στην τόση μάζα γυναικών που επικρατεί.

 

#womensday

 

tumblr_mu00wgk2zn1rz6rffo1_1280

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s