Είμαστε αυτό που θεωρούμε εμείς ότι είμαστε κι όχι αυτό που οι άλλοι πιστεύουν για εμάς.

Είναι στιγμές που η αμφισβητητική σου τάση σε κάνει να αναθεωρείς τα πάντα! Πράγματα που είναι επαρκώς καθορισμένα και άκαμπτα τα αποδομείς με τεράστια ευκολία. Ιδέες και πιστεύω που σε συντροφεύουν για μια ολόκληρη ζωή μπορούν να σβηστούν τόσο εύκολα! Η ύπαρξη μας είναι αναμφισβήτητη και καθορισμένη και δεν αλλάζει. Η οπτική γωνία μας όμως; Είναι στιγμές που αναρωτιόμαστε για τα βασικά! Είναι φυσικό να αναρωτηθείς για το μέλλον σου, για τις επιλογές σου , για τα άτομα που σε συντροφεύουν… Το περίεργο είναι όταν ρωτάς : «και τελικά ποιος είμαι;» .

Είμαστε αυτό που θεωρούμε εμείς ότι είμαστε; ή αυτό που οι άλλοι πιστεύουν για εμάς; Η απάντηση είναι κάπου στην μέση. Η ύπαρξη μας είναι συνιστώσα της εσωτερικής μας αναζήτησης και του τρόπου που εξωτερικεύουμε τις διάφορες πτυχές του εαυτού μας. Θεωρείς τον εαυτό σου δυνατό, μα είσαι όντως δυνατός αν αυτό που δείχνεις στους γύρω σου είναι αδυναμία και δειλία; Θεωρείς τον εαυτό σου φιλικό, μα είσαι όντως φιλικός αν αυτό που δείχνεις είναι ένα απρόσιτο και περιφρονητικό πρόσωπο; Πιστεύεις τόσα για τον εαυτό σου μα τι πραγματικά συμβαίνει αν αυτό που δείχνεις είναι το αντίθετο… Το «λάθος» ίσως να μην είναι δικό σου.

Ίσως να μην φταίει ο τρόπος που επικοινωνείς τις σκέψεις και τα αισθήματα σου. Ίσως οι γύρω σου να μην εκλαμβάνουν σωστά αυτό που εσύ θες να μεταφέρεις. Αλλά και πάλι , ποιος είσαι; Πλέον η άποψη που έχουν οι άλλοι για εμάς λειτουργεί για εμάς παραπλανητικά… αγκιστρωνόμαστε στο τι λένε οι άλλοι για εμάς και γινόμαστε ένα με αυτό που πιστεύουν. Χάνουμε τον πραγματικό μας εαυτό και υιοθετούμε αυτό που οι άλλοι μυωπικά κρίνουν. Να είσαι ο εαυτός σου..μην αυθυποβάλλεις την ύπαρξη σου σε πράγματα που οι υπόλοιποι απλά εικάζουν… Κανένας δεν θα σε κρίνει συνολικά..κανένας δεν θα ασχοληθεί. Σχηματίζουν μια γρήγορη εικόνα για εσένα και αυτό ήταν.. Μην αφήσεις την ύπαρξη σου να παραφραστεί..

15419373_1186628948050805_282371835_o

 

Η ομάδα του #haveatea είναι εδώ για εσένα κάθε Σάββατο, Κυριακή & Δευτέρα με νέα posts στην οθόνη σου. Το συγκεκριμένο post έγραψε και επεξεργάστηκε ο Βασίλης Φωτόπουλος.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s