Έχω νιώσει να ζω&να αναπνέω για έναν μόνο άνθρωπο.

3646-Tense-Kiss.gif

Μόνο για εσένα έμαθα να ζω. Μόνο για εσένα μπορούσα να ανασαίνω. Ζούσα για να σε έχω. Ζούσα για να σε νιώθω. Ζούσα γιατί ζούσα για εσένα. Έχω νιώσει έναν άνθρωπο να με επαναφέρει στη ζωή με ένα μόνο του φιλί. Έχω νιώσει να ζω για εσένα και μόνο, γράφει η Νάσια Καραμπατσάκη.

Τόσο τραγικό να ζεις και να αναπνέεις για τον άνθρωπο που ξέρεις ότι στο τέλος θα σε σκοτώσει. Τόσο γελοίο να σου προσφέρει λίγα δευτερόλεπτα ζωής με την ανάσα του κι ύστερα να στα παίρνει όλα πίσω. Δεν μπορείς να το αποφύγεις ούτε να το αρνηθείς. Η αγάπη είναι η μεγαλύτερη καταστροφή μας. Κι αυτός που μας προκαλεί ευτυχία, κάποια στιγμή θα μας κάνει να πονέσουμε όσο ποτέ.

Σημασία έχουν αυτά τα λίγα λεπτά ζωής που σου έδωσε. Αυτή η ανάσα που ήθελες τόσο να πάρεις. Σαν πνιγμένος μέσα στα νερά σου. Το θύμα και ο σωτήρας του. Ο σωτήρας που τόσο ήθελες στη ζωή σου. Ο σωτήρας που θελημένα και μη θα γίνει θύτης σου στο τέλος. Έτσι εξελίσσεται η ιστορία είτε το θέλεις είτε όχι. Το φιλί που θα σε σώσει από τον θάνατο θα γίνει σύντομα θηλιά στο λαιμό σου. Δεν θα σε σκοτώσει, αλλά θα σε φέρει πολύ κοντά στον θάνατο. Κι εσύ; Εσύ θα συνεχίσεις να το αγαπάς. Γιατί ζεις γι’αυτό. Γιατί ζεις για να σε σκοτώνει και να σε επαναφέρει στη ζωή ξανά και ξανά.

Συχνά ζητάμε την καταστροφή μας να μείνει. Όχι γιατί μας αρέσει να καταστρεφόμαστε, να πονάμε και να πληγωνόμαστε. Αλλά γιατί αυτή η λίγη δόση επαναφοράς στην ευτυχία ύστερα από την καταστροφή μας μας μαγεύει. Από τον ίδιο άνθρωπο. Από τα ίδια χέρια που πριν λίγο σε σκότωναν. Αυτά τα ίδια χέρια θα σε αγκαλιάσουν ξανά και θα σου επουλώσουν όλες τις πληγές σου. Αυτοκαταστροφή. Δεν καταστρέφεις εσύ τον εαυτό σου, αλλά αφήνεις τους άλλους να το κάνουν.

Αδυναμία; Μάλλον όχι. Δύναμη. Δύναμη να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Δύναμη να πονάς μία φορά για να χαμογελάς δέκα. Με τον άνθρωπο που σου δίνει ζωή. Με την ίδια τη ζωή σου.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s