Αληθινά ψέματα.

7-taylor-marie-hill.jpg

Είναι κάποια ψέματα που είναι αδύνατον να τα καταδικάσεις. Είναι τα ψέματα που ήταν πιο αληθινά κι από τις πιο ξεκάθαρες κουβέντες τους. Είναι ψέματα που ειπώθηκαν για να σε προστατεύσουν κι όχι να σε βουλιάξουν ολοένα και πιο μέσα στον πόνο σου, γράφει η Νάσια Καραμπατσάκη.

Αθώα ψέματα. Μα πως μπορώ να τα κατονομάζω ως αθώα; Κανένα ψέμα δεν είναι αθώο. Όλα πληγώνουν. Και πληγώνουν βαθιά. Μα τι συμβαίνει με αυτά που δεν έχουν σκοπό να σε πληγώσουν αλλά να σε προφυλάξουν; Τι συμβαίνει με τα ψέματα που ξεστομίζονται από χείλη που σε αγαπούν πιο πολύ κι απ’ότι αγαπούν τον ίδιο τους τον εαυτό;

Δεν λέω κουβέντα για λόγια που στηρίζονταν σε ψέματα. Για ψεύτικα ‘σ’αγαπώ’ και ψεύτικα ‘σε νοιάζομαι’. Μεγαλύτερο αδίκημα στον έρωτα είναι να υπόσχεσαι και να μην δίνεις. Να παίρνεις δίχως να δίνεις. Να μιλάς χωρίς να εννοείς. Να ανοίγεσαι χωρίς ίχνος αλήθειας μέσα σου.

Εγώ μιλώ για τα ψέματα που έγιναν ασπίδα στους πόνους που ακολουθούσαν. Μιλώ για τα ψέματα που εμπόδισαν να έρθουν κι άλλα δεινά στο δρόμο σου. Τα ψέματα που ήθελες να ακούσεις για να επουλωθούν για λίγο οι πληγές σου. Τα ψέματα που σε προστάτευσαν. Τα ψέματα που σου πρόσφεραν έστω και 2 λεπτά ευτυχίας στο άκουσμά τους. Γι’αυτά τα ψέματα μιλώ. Γιατί η ζωή είναι στιγμές. Αποτελείται από χρόνια,μήνες,εβδομάδες,μέρες,ώρες & λεπτά. Κι έστω και ένα παραπάνω λεπτό ευτυχίας συντελεί σε μια καλύτερη ζωή.

Μην καταδικάζεις τους ανθρώπους που σε συντρόφευσαν με ένα ψέμα για ένα βράδυ, ένα πρωινό ή μια στιγμή απλή. Να καταδικάζεις εκείνους που σε φλόμωσαν. Που σε λέρωσαν με το ψέμα τους. Όχι αυτούς που η υπερβολική αγάπη τους οδήγησε στην παραφροσύνη. 

Βρίσκεσαι στην στήλη Kombucha : Tea είναι αυτό; Πρόκειται για ένα ρωσικό τσάι που φημίζεται για την ξινή γεύση του. Το Kombucha παρασκευάζεται από γλυκό μαύρο τσάι παρόλο που στο τέλος η γεύση του καταλήγει να είναι ξινή. Η συνταγή του αναφέρεται πως είναι μυστική. Το περιεχόμενο λοιπόν αυτής της στήλης “ξινίζει” κάθε αναγνώστη του. Θυμίζει γεύσεις και ιστορίες όχι και τόσο αρεστές στον ουρανίσκο του μυαλού σου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s