Όταν ξεχωρίζεις απ’το πλήθος…

fb352744e2535668e94b638ac04aa641.jpg

Όταν ξεχωρίζεις απ΄το πλήθος είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις απ΄το πλήθος. Όταν ξεχωρίζεις απ’ την μάζα είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις ανθρώπους απ’την μάζα. Να βρεις τον έναν από τους πολλούς. Την μία από τις πολλές. Όταν είσαι η μαύρη κουκκίδα στο άσπρο φόντο….γράφει η Νάσια.

Όταν είσαι η καμπύλη στις ίσιες γραμμές τους. Η ρωγμή στο λείο τους τείχος. Το τσαλάκωμα στο ολόισιο ύφασμα τους. Το ξεχύλισμα στα μισογεμάτα ποτήρια τους. Όταν είσαι το μαύρο στο άσπρο είναι δύσκολο. Είναι δύσκολο γιατί όσο προφανές κι αν είναι πως ξεχωρίζεις, δεν είναι πάντοτε απόλυτα κατανοητό. Δεν μπορεί να χωνευτεί εύκολο, για να είμαστε ειλικρινείς. Είναι δύσκολο και για εκείνους και για εσένα.

Όσο πολύχρωμος κι αν μοιάζεις στην μαυρίλα τους. Όσο κι αν ανθίζεις ενώ εκείνοι μαραζώνουν. Ποτέ δεν θα αποδεχτούν την διαφορά σου. Ποτέ δεν θα χαρακτηριστείς ως η αλλαγή, ο σπάνιος, ο ένας. Πάντοτε θα είσαι για αυτούς ο διαφορετικός, ο περίεργος, ο λίγος. Είτε ο υπέρογκος εγωισμός τους δεν τους αφήνει να δουν την αλήθεια, είτε εκείνοι δεν καταφέρνουν να την αντιληφθούν. Είναι η λεπτή αυτή κλωστή που χωρίζει τον εγωισμό από την ανοησία.

Εκείνη η λεπτή κλωστή που καταφέρνεις και ισορροπείς. Εκεί ακριβώς που πλησιάζεις τα όρια μα δεν τα καταπατάς. Εκεί που φλερτάρεις τα άκρα μα δεν αφήνεις να σε παρασύρουν. Εκεί ακριβώς βρίσκεσαι. Και είσαι πολύ μακριά από εκείνους. Γι’ αυτό σε αντιλαμβάνονται. Γι’ αυτό σε παρατηρούν. Και γι’ αυτό σε κρίνουν. Γιατί είσαι εκεί που δεν είναι εκείνοι.

Βρίσκεσαι στην στήλη Dry Ice Bubble: Tea είναι αυτό; Τσάι με θερμοκρασία -78,5 βαθμούς Κελσίου. Πριν βιαστείς να χαρείς με τη δροσιά του, σκέψου ότι το άγγιγμα του ξηρού πάγου στη σάρκα είναι επώδυνο, ενώ μπορεί να προκαλέσει και επικίνδυνα εγκαύματα. Αρκετά αφυπνιστική στήλη με περιεχόμενο που καταρρίπτει κάθε κοινή πραγματικότητα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s