Φεύγουν οι άνθρωποι εαυτέ μου…

c5abd04068c2ac80b2ec813ee8cc8121

Φεύγουν οι άνθρωποι καρδιά μου. Φεύγουν, πετούν, τρέχουν μακριά. Ξάφνου σε ενθουσιάζουν με τον ερχομό τους. Σε καταδικάζουν σε αιώνια αφοσίωση, σε μαγεύουν με τα τεχνάσματα τους, σε παγιδεύουν με τις υποσχέσεις τους. Κι ύστερα; Ύστερα απλά φεύγουν. Έτσι πρέπει να μάθεις να ζεις λοιπόν καρδιά μου. Πληγωμένη και συντετριμμένη να βιάζεσαι να μαζέψεις κάθε σου κομμάτι και να επανενωθείς, περιμένοντας τον επόμενο καταστροφέα σου…γράφει η Νάσια…

Φεύγουν σαν παγιδευμένα πουλιά που διψούν για ελευθερία. Λες κι εσύ τους τη στέρησες ποτέ. Τους άνοιξες απλόχερα τα χέρια σου, πρόθυμη να τους δώσεις όση αγάπη είχαν ανάγκη να λάβουν. Δίχως κάποιο σκοπό, δίχως κάποιο κίνητρο. Όσο μόνη ήσουν και πριν τους γνωρίσεις, τόσο μόνη θα κατέληγες κι αφού έφευγαν.

Στα δίνουν όλα και στα παίρνουν πίσω πριν προλάβεις καλά καλά να νιώσεις λιγάκι καλύτερα. Σε μαγεύουν με τον ερχομό τους. Γεννημένοι ήρωες που μοιάζουν σωτήρες σου στο βάδισμα τους. Σε περιπλανούν στα όμορφα ταξίδια τους. Στις χαρές, τα γέλια και τα αστεία σας. Στα φιλιά, τα χάδια και τις αγκαλιές σας. Στους έρωτες, τα πάθη και τα αναφιλητά σας.

Και μόλις δουν λιγάκι τα χείλη σου να τρέμουν από χαρά, μόλις καταλάβουν την λάμψη που ξεχυλίζει στα μάτια σου, στα παίρνουν όλα. Στα παίρνουν όλα, παίρνοντας και τους εαυτούς τους μαζί. Άλλοτε με φθηνές δικαιολογίες κι άλλοτε με σοβαρές κατηγορίες. Δεν έχει σημασία. Φεύγουν. Άνθρωποι φεύγουν.

Πάντοτε πίστευα πως ο άνθρωπος είναι ικανός να διώξει ό,τι δεινά έρχονται απειλητικά προς το μέρος του. Πάντοτε πίστευα πως ο άνθρωπος δε φεύγει, δεν τα παρατά, δεν παραδίνεται. Πάντοτε πίστευα πως άνθρωπος και φυγή δεν συνάδουν. Μα απ’ότι φαίνεται εμείς οι άνθρωποι είμαστε περήφανοι κι ακαταμάχητοι μόνο για τα μυαλά, την ευφυΐα, την φύση μας. Κανείς ποτέ δεν μίλησε για τόλμη, για αγάπη, για θάρρος. Κανείς ποτέ δεν είχε τη δύναμη να μείνει. Κανείς ποτέ δεν τόλμησε. Στην πρώτη δυσκολία κλείνουμε τις πόρτες πίσω μας, δίχως να αφήνουμε ούτε μία χαραμάδα να αχνοφαίνεται.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s