Αγαπημένη μου μαμά, δεν με κατάλαβες ποτέ. | Με λένε Γιάννη.

Δεν ήθελα να αρχίσω να γράφω. Δεν ήθελα να αφήσω τις σκέψεις να διαπεράσουν το μυαλό μου. Δεν ήθελα να συνειδητοποιήσω που φτάσαμε και τι έχουμε να περάσουμε ακόμα. Ξέρω ότι θα κλαίω μέχρι την τελευταία τέλεια. Είμαι δυνατός άνθρωπος το ξέρεις. Αν δεν ήμουν ίσως να μην ήμουν εδώ τώρα. Και αυτό είναι κάτι που έμαθα από εσένα.

Είσαι η αδυναμία μου όμως. Εσύ και η μικρή. Μιλήσαμε σήμερα το πρωί. Με πήρες τηλέφωνο και με ρώτησες πως είμαι, τι θα φάω σήμερα, πως πάει η σχολή και αν είμαι καλά. Δεν ήθελα να σου πω ότι νιώθω πολύ άσχημα, ότι η μέρα μου άρχισε περίεργα και δεν έχω όρεξη για τίποτα. Σου απάντησα ένα είμαι καλά και μετά το κλείσαμε. Άρχισα να κλαίω, όπως και τώρα. Απλά ένιωσα ότι μου λείπεις, ένιωσα τόσο άσχημα που φτάσαμε έως εδώ. Πού μιλάμε για τυπικά θέματα. Νιώθω την απόσταση. Όχι αυτή των χιλιομέτρων, την συναισθηματική απόσταση. Σε πόνεσα τόσο πολύ μαμά;

Δεν είμαστε όπως παλιά. Τότε που με φώναζες ερωτά μου όταν ήμουν μικρός. Δεν ήθελα ποτέ να σε πληγώσω. Ξέρεις ότι σου είμαι ευγνώμων για όλα έτσι; Για όλα αυτά που πέρασες για να με μεγαλώσεις. Για το πόσο πολύ προσφέρεις ακόμα και τώρα που φτάσαμε έως εδώ. Αν υπάρχεις κάποιος που θεωρώ είδωλο μου σε αυτόν τον κόσμο, αυτή είσαι εσύ. Σε θαυμάζω για τα πάντα. Για όλα αυτά που κανείς για τα παιδιά σου, για τις ατελείωτες ώρες που δουλεύεις για να είμαστε εμείς καλά. Για τα καλύτερα δώρα που μου έχεις προσφέρει.. τον Γιωργάκη και την Ελενίτσα. Αλήθεια, πως είναι; Τι κάνουν; Να τους πεις ότι τους αγαπώ πολύ. Και εσένα σε αγαπάω. Πολύ. Παρά πολύ. Θέλω να ξεχάσω τις άσχημες στιγμές μας. Το πόσο πολύ με πόνεσες και σε πόνεσα. Το πόσο χάλια ένιωθα. Τους τσακωμούς. Δεν μπορώ όμως. Δεν ήθελα να σε πληγώσω, πόσο μάλλον επειδή απλά δεν είμαι σαν τα αλλά αγόρια και απλά εκφράζομαι με τον δικό μου τρόπο.

Ξέρεις κάτι; Εγώ σε καταλαβαίνω και ας με σκότωνες . Μια μητέρα έχει όνειρα για τον γιο της, πιστεύεις ότι αυτό που είμαι θα με καταστρέψει. Αντιθέτως μαμά, με έκανε να αγαπήσω ακόμα πιο πολύ τον εαυτό μου, την ζωή. Σου είναι δύσκολο να καταλάβεις. Αλλά ξέρεις τι με πνίγει μαμά; Δεν έκανα κάτι κακό, δεν φέρθηκα άσχημα σε κανέναν. Είμαι απλά εγώ. Γιατί δεν μπορείς να καταλάβεις; Πόσο καιρό θα σου πάρει; Θα καταλάβεις ποτέ; Ο χρόνος κυλάει και η απόσταση μεγαλώνει. Ένιωσα άπειρες φόρες ότι θέλω να φύγω. Να ξεχάσω εσένα και τον μπαμπά. Σαν ένιωθα εχθρούς μου. Ένιωθα ότι καταστρέφετε τα όνειρα μου. Πέθαινα. Σου έλεγα ψέματα όταν με ρωτούσες αν έφαγα. Σε παρακαλούσα να μην πάω σχολείο. Σου έλεγα άφησε με.. με πονάς . Ήμουν άσχημα, ήθελα βοήθεια. Αντί για αυτό, έπαιρνα λίγη ακόμη πίεση και θλίψη. Με καταλαβαίνεις μαμά; Δεν θέλω να σου πω πόσο άσχημα περνούσα. Τι τραβούσα καθημερινά. Πόσο πολύ ένιωθα ότι θέλω να πεθάνω.. με κρατούσε όμως η μικρή, αυτή δεν ήθελα να την αφήσω ποτέ. Ούτε θα το κάνω.. το χαμόγελο της με σκοτώνει.. μου δίνει δύναμη. Το μωρό μουΤότε που μπήκες στο δωμάτιο μου ενώ έλειπα και πέταξες όλα εκείνα τα πράγματα που με βοηθούσαν να πάρω τον πόνο μακρυά, τις ξύστρες και τα ψαλιδιά, τις γάζες και τα τσιγάρα ένιωσα ότι άρχισες να με καταλαβαίνεις. Όταν είδες τα σημάδια στα χεριά μου. Όταν πήγαμε στο γιατρό. Αλλά όχι.

Εντάξει. Δεν πειράζει. Εγώ το πολέμησα και είμαι καλά. Βλέπω και εσένα καλύτερα και αυτό θέλω. Είμαι καλύτερα, νιώθω πιο δυνατός από ποτέ. Το ότι είσαι το αδύναμο μου σημείο είναι άλλη ιστορία. Δεν θέλω να κλάψεις όταν το διαβάσεις, να κατηγορήσεις τον εαυτό σου η να νιώσεις άσχημα. Παρελθόν είναι, δεν το αλλάζεις. Μπορείς όμως να φτιάξεις το μέλλον σου, αυτό δεν είναι μόνο στο χέρι μου μαμά. Ίσως δεν αποδεχτείς ποτέ. Ίσως να φτάσουμε σε πλήρη αδιέξοδο. Λυπάμαι που ποτέ δεν με άφησες να σου μιλήσω τόσο ειλικρινά. Πού πάντα έλεγες σταμάτα, δεν πιστεύω τίποτα, θα μεγαλώσεις και θα αλλάξεις . Δεν θα αλλάξω μαμά. Ναι θα σε κάνω περιφανή, θα φτιάξω την ζωή μου, θα χτίσω από την αρχή τα θεμέλια για τα όνειρα μου τα οποία κατέστρεψες άθελα σου. Αυτό που είμαι δεν αλλάζει.

Είμαι περήφανος για αυτό και θα παλέψω μέχρι το τέλος με η χωρίς την βοήθεια της μαμάς. Έμαθα τόσο καιρό. Είναι στιγμές που σπαράζει η καρδιά μου. Αλήθεια, την ακούω να φωνάζει. Μου λείπεις, η μικρή. Μου λείπει η αγκαλιά σου, εκεί ένιωθα ασφαλής. Κλαίω. Μέτα πλένω το πρόσωπο που, σκάω ένα χαμόγελο από εκείνα που λάτρευες να βλέπεις και λέω στον εαυτό μου ΕΊΣΑΙ ΚΑΛΆ! .

Σε αγαπώ μαμά. Συγγνώμη. Όχι γιατί είμαι ο εαυτός μου, συγγνώμη για αυτά που περάσαμε. Αυτό. Θα κάνω τα πάντα για να αλλάξεις γνώμη, να δεις διαφορετικά τα πράγματα. Φιλά μου τον Γιώργο, τον μπαμπά και την Ελένη. Υποσχέσου μου ότι δεν θα αφήσεις δάκρυ να κυλήσει. Εγώ δεν κρατήθηκα. Και ‘γω θα γίνω καλά, μην σε νοιάζει. Οι μέρες περνούν.

Я люблю тебя мама, ποτέ μην το ξεχνάς αυτό.
Με αγάπη.

17760674_1015243945273780_1088383909_n.jpg

Τον λένε Γιάννη | Διάβασε κι άλλες ιστορίες του :

Με λένε Γιάννη, υποφέρω μα πολεμώ.

Είμαι ο Γιάννης και είμαι έτοιμος να παλέψω μέχρι τέλους.

Advertisements

2 thoughts on “Αγαπημένη μου μαμά, δεν με κατάλαβες ποτέ. | Με λένε Γιάννη.

  1. Δεν είμαι καθόλο ευαίσθητη, όμως αυτό το κείμενο με άγγιξε όσο κανένα. Χαρά στο κουράγιο σου Γιάννη μου, έχεις περάσει τόσα όμως αντί να σε “ριχνουν” σε κανουν δυνατοτερο. Αποτελεις παραδειγμα για όλους εμας.. Καλή συνεχεια!!

    Liked by 1 person

  2. Φιλαράκι Γιάννη δεν σε ξέρω δεν με ξερεις…1.σε ευχαριστώ γιατί με αυτά που έγραψες με έκανες να αναθεωρησω πολλά πράγματα για την σχέση μου με τους γονείς μου ειλικρινά σε ευχαριστώ 2.αν αγαπάς τοοοσο πολύ τους δικούς σε και ειδικά την μητέρα σου ίσως θα επρπε όχι να αλλάξεις αλλά να είσαι μπροστά τους αυτό που θέλουν εκείνοι 3-4 μέρες 5-6-7 και ύστερα όταν θα ζεις μόνος σου να κανείς την ζωή σου και να είσαι ο εαυτός σου ξέρω δεν είναι και η καλύτερη συμβουλή μααα είναι η καλύτερη που μπορώ να σου δώσω εύχομαι να το σκεφτείς όσα σου είπα
    Με εκτίμηση Χ

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s