Όταν σπάει η καρδιά…

 

b4f5e41442055bcf581a04dd60ad1324

Δεν μπορείς να αποφύγεις τον πόνο. Δεν σε λυπάται η καρδιά σε κάτι τέτοιες στιγμές. Αφήνει ένα-ένα τα κομμάτια της να πέφτουν όλο ηρωισμό στο πάτωμα, αφήνοντας κάθε ελπίδα σου να πετάξει μακριά. Δεν σε λυπάται η καρδιά άπαξ και την πονέσεις. Δεν έχει μάθει να επουλώνει μόνη τις πληγές της. Έχει ανάγκη από μια αγκαλιά, ένα χάδι, ένα φιλί. Είτε για να ησυχάσει ο πόνος της, είτε για να ξεψυχήσει μία και καλή στα χέρια σου. Κι όσο εσύ της στερείς εκείνη την αγκαλιά, δεν σταματά να σε πονά με τον χειρότερό της τρόπο.

Όταν σπάσει η καρδιά δύσκολα επανενώνεται. Είναι εύθραυστη η καρδιά και σπάει με κάθε αφορμή. Σπάει από την δύναμη που έχουν τα λόγια σου, ραγίζει αν τυχόν την πετάξεις για λίγο στην άκρη παραμελώντας την, καταστρέφεται αν την πληγώσεις με τις πράξεις σου. Είναι γυάλινη η καρδιά. Παγώνει με το κρύο, λιώνει με την ζέστη, σπάει με την πίεση.

Είναι το γυάλινο ποτήρι σου η καρδιά. Είτε μισοάδειο είτε μισογεμάτο. Εσύ αποφασίζεις. Με ένα μικρό χτύπημα σου την ράγισες και με ένα λάθος χάσιμο της απ’τα χέρια σου σπάει. Γυαλιά παντού. Έχεις δεκάδες κομμάτια της να μαζέψεις άπαξ και την αφήσεις να σου σπάσει. Και κάθε της κομμάτι που μαζεύεις ξανά και ξανά σε πονά ακόμη περισσότερο. Χαράζει όλο και πιο πολύ τις πληγές στα χέρια σου. Νόμιζες πως ξεχάστηκες, μα ανοίγουν ξανά οι πληγές από την προηγούμενη φορά πάλευες να την ξανά ενώσεις.

Άλλες φορές πέφτει μα ξέρει να προστατεύεται, να μένει άθικτη, στη θέση της. Άλλες φορές απλά ραγίζει, φθείρεται. Κι άλλες πάλι σπάει δίχως ελεημοσύνη. Το πρώτο σε καθησυχάζει, σε βοηθά να συνεχίσεις, βλέπεις μένει άθικτη όποτε εσύ χαροπαλεύεις να μείνεις στη θέση σου. Είναι εκεί για εσένα όταν την χρειάζεσαι. Το δεύτερο σε προβληματίζει. Ψάχνεις απεγνωσμένα να βρεις την κατάλληλη κόλλα για να την επαναφέρεις στην αρχική της κατάσταση. Θέλεις την ισχυρότερη, την πιο γερή και την πιο ανθεκτική κόλλα. Κόλλα φτιαγμένη από δυο όμορφα λογάκια, μια γλυκιά αγκαλιά και λίγα τρυφερά φιλιά στο μέτωπο…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s