Δεν μίλησα ποτέ μου σε κανέναν, παρά μόνο στον εαυτό μου. | Tea να κάνω;

logotelikoaspro

 

73fadaeed0b7c153b265b234c2b1560a.jpg

 

Ονομάζομαι Στέλιος και είμαι 17 ετών. Οι δυσκολίες για εμένα ξεκίνησαν μόλις από τα πρώτα 10 μου χρόνια…

Στο σχολείο αρχικά, τα παιδιά και οι δάσκαλοι με αντιμετώπιζαν διαφορετικά από τους υπολοίπους συμμαθητές μου. Όλα τα παιδιά λόγω του μήκους των μαλλιών μου αναφέρονταν σε εμένα με προσβλητικά παρατσούκλια όπως «αδερφή» και άλλα παρεμφερή. Ο φόβος στην αρχή δεν υπήρχε αλλά αργότερα άρχισε να αυξάνεται απότομα και γρήγορα. Κανένας δεν με έκανε παρέα και ποτέ δεν προσαρμόστηκα όπως τα υπόλοιπα, κοινά παιδιά. Από την άλλη, οι εκπαιδευτικοί ενώ γνώριζαν το πρόβλημα δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον και ποτέ δεν με βοήθησαν. Και τα 6 χρόνια του δημοτικού ήταν για εμένα ανυπόφορα.

Ήμουν πάντα σε γενικές γραμμές αντικοινωνικός και αποκομμένος από τους άλλους. Σιγά σιγά κλεινόμουν όλο και περισσότερο στον εαυτό μου και ως παιδί ήθελα να το συζητήσω με κάποιον και να ξεσπάσω αλλά δεν το τόλμησα. Γυρνούσα σπίτι κι ήθελα να κλάψω, να φωνάξω, να ξεσπάσω κάπου αλλά δεν το έκανα. Δεν το έκανα γιατί στο διπλανό δωμάτιο  –σε ένα μικρο σπίτι στην επαρχία- ζούσαν οι γονείς μου και εγώ. Συνεχώς εκείνοι αναρωτιόντουσαν αν είμαι καλά και αν γινόταν κάτι στο σχολείο, μα εγώ δεν μιλούσα. Ήμουν συνεχώς κλεισμένος στο σπίτι με την φοβία του έξω κόσμου. Με τρομοκρατούσε ακόμη και η παρουσία των γονιών μου γιατί νόμιζα ότι και αυτοί θα μου φερθούν όπως και όλοι οι άλλοι.

Το κλείσιμο στον εαυτό μου πίστευα ότι θα με προφυλάξει από αυτήν την κατάσταση όμως γινόταν το αντίθετο,οδηγώντας με σε πολύ χειρότερα πράγματα. Τα αποτελέσματα που δημιουργήθηκαν στην πορεία της ζωής μου με εμπόδισαν στο να κάνω φίλους και στο να βγαίνω έξω. Η απομόνωση από τον κόσμο και η εσωστρέφεια μου δεν είχαν καμία καλή κατάληξη όσο δύσκολο και αν είναι το πρόβλημα που επικρατεί και δεν αποτέλεσαν ποτέ λύση. Μην κρατάς τίποτε κακό μέσα σου. Εξουδετέρωσε το κακό, μοιράζοντας το με τους δικούς σου ανθρώπους που προθυμοποιούνται να σε βοηθήσουν.

 

 

#saynotoviolence

#homophobia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s