Με ρωτάς αν έχω ξανά ερωτευτεί, μα δεν με ρώτησες ποτέ αν ερωτεύτηκα έτσι όπως ήθελα.

ffb9da3e0c1837a5395c50adda0e25d4

Με ρωτάς και με ξανά ρωτάς αν έχω ξανά ερωτευτεί. Αν κατάφεραν πολύ ή λίγοι να μου ξεκλέψουν εκείνο το συναίσθημα που καίει τα σωθικά μου. Δεν με ρωτάς ποτέ, αν και πόσο ερωτευμένη είμαι μαζί σου. Ρωτάς και ξανά ρωτάς αν ερωτεύτηκα ποτέ ξανά. Αυτό που δε ρωτάς είναι αν ερωτεύτηκα έτσι όπως ήθελα…γράφει η Νάσια.

Και τι είναι έρωτας; Πως τον ορίζω εγώ και πως εσύ; Δεν θα κρυφτώ πίσω απ’τις λέξεις, ούτε θα παίξω μαζί τους προσπαθώντας να σε ξεγελάσω. Ερωτεύτηκα ανθρώπους στη ζωή μου. Σχεδόν όποιος περνούσε απ’τα στενάκια της, ερχόταν και για κάποιο λόγο. Ερχόταν με κάποιο σκοπό. Και πως να μην ερωτευτείς τον άνθρωπο που ήταν γραφτό να διαλέξει τον παράδρομο της μοίρας του και να χαθεί μέσα στους δρόμους της δικής μου;

Και πως ερωτευόμουν εγώ στα 15 μου; Στα 20; Στα 30 μου; Τι έβλεπα τους ανθρώπους; Φρόντισα να δω παραπάνω απ’όσα μου πασάρουν ή έμενα στην βιτρίνα τους; Και τι όριζα ως έρωτα εγώ τότε; Μπορεί άραγε να συγκριθεί έστω και στο ελάχιστο με το τι ερωτεύτηκα κι αν ερωτεύτηκα σε εσένα τώρα; Μπορώ άραγε να κάνω αυτή τη σύγκριση που άθελα σου μου ζητάς; Μπορώ να τα ζυγίσω ισότιμα στη ζυγαριά της ζωής;

Μην με ρωτάς αν έχω ποτέ ξανά ερωτευτεί. Μην με ρωτάς αν έχω αγαπήσει. Μην με ρωτάς αν υπήρξε κι άλλος άνθρωπος στη ζωή μου που απελευθέρωσε τις πεταλούδες στο στομάχι μου. Φρόντισε να με ρωτήσεις αν ερωτεύτηκα όπως πραγματικά ήθελα. Ρώτα με αν θα ξανά ερωτευόμουν τον ίδιο άνθρωπο δύο ή και δέκα φορές ξανά. Ρώτα με αν μετάνιωσα για τους έρωτες που υποσχέθηκα, μην σε νοιάζει πόσοι ήταν.

Ο έρωτας, έρωτα δεν κρατά όσο κρατά και ό,τι έχουμε. Δεν ξεκινά με ένα φιλί και λήγει με ένα αντίο. Ο έρωτας τελειώνει όποτε εκείνος το θελήσει. Ίσως στο εκατοστό φιλί ίσως και ποτέ. Μην με ρωτάς λοιπόν ούτε πότε ερωτεύτηκα ξανά ούτε αν νιώθω ερωτευμένη τώρα. Ρώτα με αν είμαι ακόμη ερωτευμένη με όλους εκείνους. Ρώτα με αν θέλω να σε ερωτεύομαι ξανά και ξανά για πάντα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s