Παλιέ & αγαπημένε μου εαυτέ, | Με λένε Γιάννη

Αγαπημένε εαυτέ μου,

251fb80693b9f1e7031add99ec49c149.jpg

Έχω συναντήσει πολλούς ανθρώπους στην ζωή μου τους οποίους τώρα δεν θέλω να θυμάμαι. Ανθρώπους που έχω αφήσει στο παρελθόν και έχω διαγράψει οριστικά από την ζωή μου. Άσχημο, αλλά το άτομο που θέλω να ξεχάσω περισσότερο ανάμεσα σε όλους είσαι εσύ. Εσύ είσαι αυτός που δεν θέλω να θυμάμαι, που θέλω να ξεχάσω οριστικά, να σε σβήσω. Να διαγράψω τις στιγμές μας. Να νιώσω ότι δεν υπήρξες ποτέΤώρα θα με ρωτήσεις γιατί σου γράφω...

Είναι στιγμές που θέλω τόσο πολύ να προτρέψω αυτά που πρόκειται να σε ακολουθήσουν, αναρωτιέμαι γιατί εσύ, γιατί τόσο άσχημα πράγματα, γιατί τόσος πολύς πόνος. Χρόνια αργότερα και πολύ πιο δυνατός θέλω να αφοσιώσω λίγο από τον χρόνο μου δίνοντας σου συμβουλές, δίνοντας σου ελπίδες και την υποστήριξη που δεν έχεις λάβει ακόμα. Το ξέρω ότι πλέον είναι αργά, ότι αν ήμουν τότε εκεί ίσως να μην περνούσες την κόλαση που πέρασες, ίσως να μην ένιωθες ποτέ ότι πονάς, ίσως να μην υπέφερες τόσο. Αγαπημένε μου παλιέ εαυτέ, ναι αγαπημένε... Ξέρω πόσο πολύ θέλεις να νιώσεις αγαπητός αυτήν την στιγμή. Δεν θα ρωτήσω πως αισθάνεσαι. Δεν ξέρεις ούτε ο ίδιος. Και είσαι ακόμα στην αρχή

Ένα αγοράκι που μόλις αποφάσισε να σπάσει το καβούκι του και να κυνηγήσει τα όνειρα του. Χαίρομαι που βρήκες την δύναμη να είσαι ο εαυτός σου. Πού αποφάσισες να ζήσεις για σένα και να κανείς αυτό που αγαπάς. Τι όμορφος που είσαι σήμερα! Δεν στο λέει κανείς, το ξέρω. Όλοι έχουν ξαφνιαστεί με την εμφάνιση σου. Η μάνα σου έκπληκτη φωνάζει «Γιατί προκαλείς όλο και περισσότερο μέρα με την μέρα;« «Γιατί αλλάζεις τόσο πολύ;«. Μην της δίνεις σημασία. Είναι η μητέρα σου αλλά μην την αφήσεις να σε πληγώσει. Μέρα με την μέρα προβλήματα με φίλους. Σε παίρνουν τηλέφωνο και σου λένε «Δεν θέλω να κάνω παρέα με ένα φρικιό«. Τι περίμενες; Δεν έχεις καταλάβει ακόμα πόσο ψεύτικοι είναι οι άνθρωποι; Εσύ κλαις και τους παρακαλάς να σου μιλήσουν. Σε θυμάμαι τώρα και γελάω. Ποτέ! Δεν θα παρακαλέσεις ποτέ ξανά κανέναν να σε αγαπήσει με το ζόρι για αυτό που είσαι.

Καθημερινά η ζωή ένα μαρτύριο. Ζητάς από τους γονείς σου να μην πας σχολείο. Δεν τους λες τον λόγο. Φοβάσαι να μιλήσεις για αυτά που περνάς εκεί μέσα. Οι γονείς λένε ότι εσύ τους προκαλείς. Γιατί δεν μιλάς; Γιατί σωπαίνεις; Γιατί κλαις; Ζήτα βοήθεια. Κανε κάτι. Μακάρι να ήμουν εκεί τότε. Οι «φίλοι« σου δεν σε υποστηρίζουν. Σωπαίνουν όταν οι άλλοι σε βρίζουν και σε χτυπούν. Εσύ γυρνάς σπίτι και εκεί όλα χειρότερα. Σε διώχνουν, σε εξευτελίζουν. Μην σωπαίνεις! Μην πιστεύεις ότι εσύ φταις! Φάε! Γιατί σταμάτησες να τρως; Είσαι 14 και έχεις φτάσει στα 40 κιλά. Μιλά στους γονείς σου για την ψυχική σου κατάσταση, κάνε κάτι με αυτό! Μην κλειδώνεσαι στο δωμάτιο. Φώναξε, χτυπά. Για σένα ζεις. Αυτοί δεν θα καταλάβουν ποτέ. Η κατάσταση θα χειροτερέψει σύντομα, δεν το ξέρεις. Εγώ το ξέρω όμως. Πόσο πιο άσχημα ε

Εκείνη η τραγική μέρα έφτασε. Η μέρα που στιγμάτισε την ζωή σου. Μάλωσες με την μητέρα σου. Σε πλήγωσε τόσο πολύ. «Με κάνεις ρεζίλι» φώναζε δυνατά και την άκουσαν όλοι. Εσύ περιμένεις να αδειάσει το σπίτι και μπαίνεις στο μπάνιο. Μην μπεις! Μην πέσεις στο πάτωμα! Έπεσες… Πάρε ανάσα. Φώναξε βοήθεια. Μην κοιτάξεις το ξυράφι πάνω στο ντουλάπι. Όχι μην το σπάσεις! Μην το πλησιάσεις στο χέρι σου. Μην!… πολύ αργά. Ότι ήταν να κανείς το έκανες. Τώρα θα γίνεται συνέχεια, κάθε φορά που σε πληγώνουν. Ζήτα βοήθεια! Μίλα με κάποιον! Κρύβεις τα σημάδια, τα νέα σημάδια πάνω στα αλλά. Επίσης αγχώνεσαι. Διαβάζεις συνέχει για το πτυχίο των αγγλικών. Είσαι διαλυμένος ψυχικά αλλά προσπαθείς. Θα δεις ότι η προσπάθεια δεν θα πάει άσκοπα. Μην αγχώνεσαι, απόφυγε τις κρίσεις. Το πτυχίο θα το πάρεις με υψηλό βαθμό, θα πάρεις και βραβείο. Το καλοκαίρι που ακολουθεί θα μιλήσεις με τους γονείς σου. Η στιγμή έφτασε και εσύ θέλεις να να λιποθυμήσεις από το άγχος. Ο μπαμπάς δεν θα ακούσει και θα φύγει. Η μάνα σου θα πέσει στο πάτωμα και θα κλαίει. Δεν θα θέλει να σε πιστέψει. Μην κλάψεις! Μην λυπάσαι για αυτό που έκανες!

Μην αφήσεις να σε πάρει από κάτω, μην πλησιάσεις το συρτάρι με τα χάπια. Μην το δοκιμάσεις. Θα καταλήξεις στο νοσοκομείο. Η κατάστασή δεν θα αλλάξει με τους γιατρούς. Δεν θέλεις να ξέρεις τι ακολουθεί μετά. Θα συναντήσεις φίλους, αληθινούς που θα σε αγαπήσουν για αυτό που είσαι. Θα σε κάνουν να σταματήσεις να πληγώνεις τον εαυτό σου. Να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να αρχίσεις να τον υπερασπίζεσαι. Και όμως θα δουλέψει. Θα αρχίσεις να κάνεις αυτό που αγαπάς χωρίς να σε νοιάζει η γνώμη των άλλων. Τα παιδιά θα κοιτάνε συνέχει τα χέρια σου. Μην συνεχίσεις. Θα το σταματήσεις σύντομα και θα καταλάβεις ότι δεν ήταν η λύση. Μίλησε τους και πες ότι νιώθεις άσχημα, μόνος και αβοήθητος. Θα το κάνεις αργότερα αλλά θα δεις, θα βοηθήσει! Θα περνάς άσχημα πράγματα αλλά πλέον δεν θα σε πειράζει. Η γνώμη των άλλων δεν θα πιάνει μια πια.

Αναρωτιέμαι όμως πως θα επιβιώσεις. Η σχέση με τους γονείς σου ένα χρόνο μετά θα καταστραφεί. Θα σκέφτεσαι απόπειρες. Αλλά όχι! Δεν θα κανείς τίποτα. Και όμως, θα παραμείνεις δυνατός, αυτό το ξέρω. Δεν θα λυγίσεις. Ο πατέρας σου θα γίνει εχθρός. Η σκιά του πίσω σου σε κάθε βήμα. Θα σε απειλεί, απλά επειδή αποφάσισες επιτελούς να του μιλήσεις. Μην το κανείς! Άσκοπο! Σε παρακαλώ απέφυγε το. Απέφυγε την φάση που συνέβαλε στο να γίνει όλο αυτό. Δες με ποιον κανείς παρέα και πόσο πολύ μπορούν να σε πληγώσουν αυτοί οι άνθρωποι. Μην βγεις την προηγούμενη μέρα στα κρυφά, μείνει σπίτι. Ανάσα! Πάρε ανάσα όταν σε πάρει τηλέφωνο και φωνάζει σαν τρελός, όταν φτάνεις σπίτι να μιλήσετε. Δεν συνεχίζω, δεν θέλω. Τελείωσε. Πονάω για σένα, η συζήτηση θα γίνει άσκοπα, άσχημα, δεν θα καταλάβουν. Ποτέ! Άσχημη περίοδος ακολουθεί,άσχημες φάσεις, πολύ άσχημες. Μείνε ψύχραιμος γιατί θα περάσει. Αργότερα μαθαίνεις ότι δεν πέρασες στην σχολή που ήθελες αλλά σε μια άλλη σχολή. Καταρρέεις, μήνες μετά προσπαθείς να συνηθίσεις το γεγονός ότι θα μετακομίσεις. Αλλά μην σε παίρνει από κάτω. Θα ερωτευτείς το μέρος, η σχολή θα σου αρέσει πολύ, θα συνηθίσεις το σπίτι, θα γνωρίσει κόσμο όμορφο εσωτερικά και αληθινό. Μακριά από τους γονείς θα αφήσεις το παρελθόν πίσω. Θα φτιάξεις τα θεμέλια για τα όνειρα σου. Θα τα κυνηγήσεις. Ψυχική ηρεμία πλέον και γαλήνη.

Θα γίνεις τόσο δυνατός! Θα αντιμετωπίσεις καταστάσεις αλλά θα παλέψεις! Το νέο μέρος θα γίνει το σπίτι σου. Θα εύχεσαι να μείνεις για μια ζωή εδώ. Θα βρεις άτομα που συμπάσχουν. Με ίδιες προτιμήσεις, ανθρώπους που θα σε αγαπήσουν για αυτό που είσαι και θα τους αγαπήσεις. Θα ερωτευτείς. Τώρα είσαι εδώ που είμαι και εγώ. Έχεις φτάσει στο τώρα. Τώρα νιώθω ότι μιλάω στο εγώ μου, στο διαφορετικό εγώ μου. Δυνατός, ανεξάρτητος. Δεν υπάρχει γνώμη των άλλων, ο κόσμος κακός αλλά τα χρώματα της ψυχής μου φωτίζουν περισσότερο μέρα με την μέρα. Δεν θα ξεθωριάσουν ποτέ. Σίγουρος για τον εαυτό μου. Μην στεναχωριέσαι για αυτά που περνάς, θα δεις ότι όλα θα αλλάξουν και τα πράγματα θα φτιάξουν.

Παλιέ μου εαυτέ έχεις μείνει εκεί πίσω! Έχεις ξεθωριάσει. Δεν υπάρχεις. Πλέον υπάρχει ο νέος μου εαυτός. Ο τελείως διαφορετικός. Ο πολύ πιο δυνατός. Τα πράγματα άλλαξαν, η ζωή αλλάζει και ζω την στιγμή. Το μέλλον δεν με απασχολεί. Νιώθω πιο σίγουρος από ποτέ. Το παρελθόν έχει σβήσει και γεμίζω με νέες εμπειρίες και συναισθήματα. Σε φιλώ, σε ξεχνώ και σε διαγράφω. Δεν μου λείπεις, δεν σε θυμάμαι. Την θέση σου πλέον έχει λάβει άλλος. Ο νέος μου εαυτός. Ο γεμάτος δύναμη και θέληση για ζωή. Είμαι περήφανος!

Δες όλες τις ιστορίες του Γιάννη εδώ .

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s