Είμαι αυτό που θέλω εγώ κι όχι ό,τι οι άλλοι θέλουν να είμαι. | Tea να κάνω;

ba49593b967e751180b625dbc67459f7.jpg

Ύστερα απ’ όσα πέρασα πίστευα πως μετακομίζοντας, αλλάζοντας πρόσωπα και σκηνές όλα θα γίνονται πολύ καλύτερα. Νομίζεις ότι οποιαδήποτε αλλαγή στην ζωή σου μπορεί να επιφέρει κάποια πράγματα, να τα αλλάξει, να τα διορθώσει, γράφει ο Στέλιος.

Φεύγοντας από την επαρχία, έμεινα στη ———— . Γνωστή και μεγάλη πόλη. Πίστευα πολύ ότι τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά εκεί και ο κόσμος θα ήταν καλύτερος ως προς τον συνάνθρωπο του και τα θέλω του. Ξεκινώντας το γυμνάσιο είχα ενθουσιαστεί αρκετά και πραγματικά γνώρισα πολλά άτομα με τους οποίους κάναμε παρέα. Όλα ήταν σαφώς καλύτερα αλλά δεν είχα καταλάβει γιατί γινόταν όλο αυτό. Διασχίζοντας και τελειώνοντας το γυμνάσιο, κατάλαβα το ότι όλα πηγαίναν καλά διότι ήμουν αυτό που ήθελαν οι φίλοι μου να είμαι και όχι ο εαυτός μου. Αυτό φυσικά δεν προκάλεσε τίποτα καλό στη ζωή μου. Το γεγονός πως επιτρέπεις στους άλλους να σε κάνουν να αλλάζεις χωρίς να το καταλαβαίνεις και να δημιουργούν έναν τελείως διαφορετικό άνθρωπο είναι κυρίως λάθος του ίδιου σου του εαυτού.

Όταν ξεκίνησα να δείχνω τι πραγματικά είμαι χωρίς καν να το καταλάβω εξαφανίστηκαν όλοι μου οι φίλοι. Δεν είχα πλέον κανέναν δίπλα μου. Συνέχισα να πιστεύω ότι ο πραγματικός μου εαυτός ήταν αυτός που είχα δημιουργήσει για τους άλλους. Χρειάζεται τεράστια προσπάθεια αρκετή υπομονή και αποδοχή, ναι ακόμα και για τον ίδιο σου τον εαυτό που μάλλον δεν είχατε γνωριστεί ποτέ. Ξεκίνησα να ψάχνω τον εαυτό μου που τόσο καλά είχαν κρύψει οι άλλοι μέσα μου, πιεζόμουν, έκλαιγα, είχα νευρά, ξεσπούσα στον ίδιο μου τον εαυτό μου. Τα βράδια κάποιες φόρες –που οι γονείς μου έλειπαν-  σκεφτόμουν ανοιχτά,φωναχτά μιλώντας με εμένα. Τρελαινόμουν, ίδρωνα και απλά ξαφνικά σβηνόταν η μνήμη μου. Έτρεχα στην κουζίνα πανικόβλητος σαν τους εθισμένους στα ναρκωτικά που ψάχνουν χρήματα για την δόση τους. Η δική μου δόση και εξιλέωση ήταν να βρω οτιδήποτε αιχμηρό. Να κάνω κακό στον εαυτό μου, να τον πονέσω.

Ήθελα να βλάψω τον εαυτό μου νομίζοντας ότι με τον πόνο όλα θα περάσουν. Έκανα πολλές φορές σημάδια στα μπούτια μου και πολλές-πολλές χαρακιές. Έτρεχα στο μπάνιο και κοιτούσα επίμονα την μπανιερά. Ήθελα τόσο να την γεμίσω και να μπω μέσα, να σβήσουν όλα. Το να έκανα τότε κακό στον εαυτό μου, μου ήταν το πιο εύκολο πράγμα. Το έκανα συχνά όταν ένιωθα πως βυθιζόμουν σε ένα απόλυτο και μαύρο κενό. Δεν είχα επιλέξει ούτε τότε να μιλήσω σε κάποιον. Ο φόβος και ο τρόμος με κυριαρχούσαν και εγώ ήταν λες και το απολάμβανα. Μην κανείς κακό στον εαυτό σου, μην σημαδεύεις και μη πληγώνεις το σώμα σου. Θεώρησε το σαν το δικό σου έργο τέχνης, φρόντισε το και μην επιτρέψεις σε κανέναν να το ακουμπήσει με σκοπό να το φθείρειΜιλά σε κάποιον. Πήγαινε κόντρα στο τρόμο & το φόβο του ίδιου σου του εαυτού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s