Οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε.

d5fb9f2ba6d38f78fab8e6c76b502930.jpg

 

Λένε πως οι φίλοι είναι η οικογένεια που διαλέγουμε και πραγματικά δεν μπορώ να διαφωνήσω με αυτήν την άποψη….γράφει η Βίκυ.

Όσο ήμασταν στην παιδική ηλικία μαζευόμασταν όλοι στην πλατεία της γειτονιάς μια συγκεκριμένη ώρα, με τα πιο απλά ρούχα και την καλύτερη διάθεση που είχαμε για να ενωθούμε και να δώσουμε ότι απόθεμα ενέργειας είχαμε στο παιχνίδι. Μεγαλώνοντας δεν μείναμε η ίδια παρέα. Κάποιοι μας συνοδεύουν μέχρι και τώρα, άλλοι έφυγαν και άλλοι ήρθαν για να μείνουν. Όλοι έχουμε έναν φίλο που είναι πάντα δίπλα μας και ας το παίζει αδιάφορος ή μη. Είναι εκείνος που καταλαβαίνει την διάθεση μας από χιλιόμετρα μακριά και τις περισσότερες φόρες ξέρει τι φταίει χωρίς καν να τον έχουμε κοιτάξει.

Εκείνος ο φίλος που όταν θα μας δει ερωτευμένους θα χαρεί πολύ περισσότερο από εμάς αλλά ταυτόχρονα στο μυαλό του παίζουν διάφορα δολοφονικά σενάρια σε περίπτωση που μας πληγώσει το ταίρι μας. Φυσικά και δεν είναι λίγες οι φόρες που εκμυστηρευτήκαμε κάτι πρώτα στους φίλους μας και μετά στους γονείς μας. Για να είμαι πιο ακριβής και πιο κοντά στη πραγματικότητα, πιστεύω πως οι φίλοι μας ξέρουν περισσότερα από τους γονείς μας. Στην ερώτηση λοιπόν «τι είναι φιλιά για σένα« ποτέ δεν μπόρεσα να δώσω ολοκληρωμένη απάντηση και να ξεφύγω από τα γνωστά χαρακτηριστικά που παρουσιάζονται στις καλογραμμένες εκθέσεις. Μα πως μπορείς να δώσεις σαφή απάντηση σε ένα συναίσθημα; Προσπάθησε να κάνεις κι εσύ ο ίδιος αυτήν την ερώτηση στον εαυτό σου. Σε κάθε πρόταση έρχονται στο μυαλό σου δυο, τρία, δέκα υπέροχα πλάσματα. Κάποιος σε συνοδεύει σ’ αυτό το μονοπάτι της ζωής για 4 κι άλλος για 14 χρόνια.

Μπορεί να γεννηθήκατε ο ένας για τον άλλον. Να ταιριάζετε απόλυτα σαν δυο κομμάτια παζλ. Μπορεί και να μην ταιριάζετε καθόλου. Αυτό που μετρά περισσότερα απ’όλα όμως είναι πως συμπληρώνετε ο ένας τον άλλον. Κι εκεί, εκεί συνειδητοποιείς ότι έχεις βρει έναν αληθινό φίλο. Εκεί ακριβώς που τρέμεις μην τον χάσεις. Οι καταστάσεις στη ζωή αλλάζουν κι ο καθένας θελημένα και μη ακολουθεί τον δικό του δρόμο της ζωής του. Στα μυαλά λοιπόν των αληθινών φίλων υπάρχει πάντα εκείνη η στενάχωρη γωνίτσα που υποθέτει τι μπορεί να γίνει αν χωριστούν και εν τέλη χαθούν μεταξύ τους.

Αν και δεν το συζητούν ξέρουν πως σκέφτονται, ο καθένας ξεχωριστά. Εμπιστεύοντας το ένστικτό τους, ξέρουν πως δεν θα χαθούν. Θα εκπληρώσουν όλα τα όνειρα που έκαναν μαζί και θα συνεχίσουν να είναι ο ένας δίπλα στον άλλον με τον μοναδικό εκείνο τρόπο που ξέρουν. Χάρις στις δικές μου φίλες κατάλαβα πως η οικογένεια δεν είναι μόνο εξ αίματος. Είναι η οικογένεια που επέλεξα και αυτές που μου υπενθυμίζουν καθημερινά ότι η φιλία εξακολουθεί να υπάρχει και πως δεν είμαι μονή μου. Ελπίζω ο καθένας που θα διαβάσει αυτό το κείμενο να φέρει στο μυαλό του τους δικούς του φίλους και θα να θυμηθεί τις πιο ευχάριστες στιγμές. Νιώθω ευλογημένη για αυτό που έχω και θέλω με κάθε τρόπο να δείχνω πόσο ευγνώμων είμαι για αυτά που μου έχουν προσφέρει οι φίλες μου. Έχουν συμβάλει σε ένα κομμάτι του εαυτού μου και αναρωτιέμαι συχνά…

 Τι θα έκανα χωρίς αυτές;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s