Νιώθοντας μόνος. | Τea να κάνω; #Στέλιος

 

 

98cc4de6201089ec32c6a230270c3d8c.jpg

 

Συχνά νιώθουμε ότι ακόμα και οι γονείς μας δεν μας καταλαβαίνουν, λες και δεν είμαστε παιδιά τους. Θέλοντας και μη καταφεύγουμε σε φίλους, άλλοτε απλά γνωστούς κι άλλοτε φίλους…γράφει ο Στέλιος.

Ξαφνικά ενώ η φλόγα είναι μέσα σου και το σκοτάδι ακόμα σε κυριαρχεί, όλοι ξαφνικά φεύγουν. Χωρίς λόγο. Πρωτού προλάβεις να τους δεις, εξαφανίζονται. Πρωτού καλά καλά τους γνωρίσεις, τους ακούσεις, τους καταλάβεις. Φεύγουν. Άρχισα να ανοίγομαι, να λέω στους φίλους μου για εμένα. Τα πάντα, ότι είχα να τους πω. Στην αρχή το είχαν «πάρει» αρκετά καλά, συμφωνούσαν μαζί μου, φαίνονταν να με καταλαβαίνουν. Καιρό με τον καιρό απέφευγαν όλοι την παρέα μου και έμενα μόνος. Το να μην σε καταλαβαίνει κάνεις, το να σε βυθίζει ολοένα και περισσότερο στο σκοτάδι, είναι αδιέξοδο. Προσπάθησα να βρω άτομα που θα αποδεχτούν ότι είμαι, που θα με αγαπούν και θα είναι δίπλα μου.

Όταν βρήκα κάποια άτομα πίστευα ότι είναι οι ιδανικοί. Πως θα με αποδεχθούν γι’ αυτό ακριβώς που είμαι, μα έκανα λάθος. Όλοι φεύγουν. Όλοι σε αφήνουν. Κι ίσως κάποια στιγμή και η οικογένεια σου και ξαφνικά βρίσκεσαι μόνος σε ένα κενό. Στο δικό σου κενό. Καμιά βοήθεια. Να πιστέψεις στον εαυτό σου. Στην δύναμη που έχεις βαθιά μέσα σου. Προσπάθησε σκληρά ώστε να την εξωτερικεύσεις. Και ο κόσμος θα είναι αλλιώς. Δεν θα τους ακoύς καν απλά θα προχωράς με ένα χαμόγελο. Αυτή θα ‘ναι η δική σου εκδίκηση. Μόνον έτσι θα τους καις. Θα τους εξοργίζεις. 

Αυτό που πρέπει να κανείς είναι να ανοίξεις τα μάτια σου, να κοιτάξεις τον καθρέφτη και να πεις «Είμαι πανέμορφος. Είμαι ευτυχισμένος και πολύ χαρούμενος για αυτό που είμαι. Ζω για εμένα« . Όλα θα αλλάξουν αν πιστέψεις στα λόγια σου. Αν πεις ναι αυτός είμαι και μ’αγαπάω. Όποιος θέλει να είναι δίπλα μου, ας είναι.

Πάντα κρυβόμουν. Πάντα φορούσα μια μάσκα. Κάποια στιγμή εμφανίστηκα. Έβγαλα την μάσκα. Ήμουν απλά εγώ. Και τότε ήταν που μ’ αγάπησα αληθινά. Αγάπα κι εσύ τον εαυτό σου. Και που ξέρεις; Όλα είναι πιθανά σε αυτή τη ζωή. Κάποιος θα βρεθεί να σ’ αγαπήσει,  να σε ακούσει, να σε καταλάβει και να σε βοηθήσει. Βρήκα αυτό το άτομο πριν λίγο καιρό. Με βοήθησε να είμαι τώρα αυτός που είμαι και είμαι πιο χαρούμενος από ποτέ. Πιο ελεύθερος. Ζήσε όπως σου αξίζει. Απλά κάνε το.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s