Χιλιάδες αναμνήσεις σε μία μυρωδιά. | Από τη Βίκυ.

89e6e528f0641c21dc4004e79d1f2231

Δεν είναι λίγες οι φορές που περπατούσαμε αφηρημένοι στο δρόμο και καθώς μας προσπέρασε ένας περαστικός μας τράβηξε την προσοχή το άρωμά του…γράφει η Βίκυ.

Τόσο διαπεραστικό και τόσο ιδιαίτερο ώστε να μας αφυπνίσει. Ίσως κάποιοι από εμάς να έριχναν κλεφτές ματιές έτσι ώστε να δουν αν ταίριαζε το άρωμα με τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του περαστικού. Εκείνη την ώρα αρχίσαμε να εισπνέουμε όσο πιο βαθιά μπορούσαμε για να αποτυπώσουμε αυτή τη μυρωδιά. Μερικές φορές είτε είναι κάποια κολόνια είτε κάποιο φαγητό, η μυρωδιά τους μας ξυπνάει αναμνήσεις του παρελθόντος. Ένα μεσημέρι στο χωριό για παράδειγμα ή τους πιο τρυφερούς ανθρώπους που έχουμε γνωρίσει. Άραγε πως γίνεται μία μυρωδιά που έτυχε να υπάρχει στον αέρα την ίδια στιγμή με μας να μας ξυπνάει τόσες εικόνες;

Εγώ πάντως ποτέ δεν κράτησα σταθερή κολόνια. Κάθε φορά αγόραζα μία που αντιπροσώπευε την ψυχολογία μου εκείνη την περίοδο. Παρ’ όλα αυτά όμως δεν πέταξα ποτέ τα άδεια μπουκαλάκια αφού καθένα από αυτά είναι και μία διαφορετική ιστορία. Που και που τα μυρίζω. Άλλα έχουν κρατήσει το άρωμά τους και άλλα έχουν ξεθωριάσει. Τώρα που το σκέφτομαι μπορεί να μην ήταν τυχαίο. Όταν τα ανοίγω κάποια μου χαρίζουν ξανά όμορφες στιγμές που κρατάνε κάποια δευτερόλεπτα μόνο, και κάποια άλλα μου καίνε τους πνεύμονες. Αργά ή γρήγορα και πάντα αναπόφευκτα φτάνω και στη «δική σου» κολόνια.

Θυμάμαι κάθε φορά πριν σε συναντήσω πάντα φορούσα λίγο παραπάνω μη τυχόν χαθεί η μυρωδιά. Ήθελα να σε στιγματίσει και να την συνδυάσεις με το πρόσωπο μου, όπως έκανα εγώ με την δική σου κολόνια. Προσπαθούσα να σου δείξω ότι για μένα η όσφρηση ήταν και είναι η πολυτιμότερη αίσθηση. Πόσες φορές πέρασαν άνθρωποι που είχαν την ίδια μυρωδιά με σένα και εγώ σαν μανιακή έψαχνα να βρω το πρόσωπό σου μέσα στο πλήθος. Πουθενά όμως.Κανείς δεν φορούσε την κολόνια σου καλύτερα από σένα. Οι μυρωδιές είναι συναισθήματα, εικόνες, αναμνήσεις, είναι χρώματα, ακόμα να το καταλάβεις; Κρίμα που το δικό σου άρωμα αντί να θυμίζει τις ζεστές βραδιές του Αυγούστου θυμίζει καταχνιά.

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Χιλιάδες αναμνήσεις σε μία μυρωδιά. | Από τη Βίκυ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s