Παλιέ μου εαυτέ…

3d343b097ac54aac1e0e7c3d2fb093ca.jpg

Σε περίμενα το ομολογώ. Περίμενα πως κάποτε θα ‘ρχοσουν να με βρεις. Το πίστευα πως θα έκανες την επιστροφή σου δυναμικά και ξαφνικά όπως φροντίζεις πάντοτε να κάνεις. Δεν ήρθες ποτέ όμως. Κι εγώ περίμενα απεγνωσμένα να στεριώσω μια κουβέντα μου μαζί σου…γράφει η Νάσια.

Την περιμένω ανυπόμονα τούτη τη συνάντηση μας. Που και που, βράδυ με το βράδυ σου χτυπώ δειλά – δειλά τη πόρτα, ελπίζοντας πως θα μου ανοίξεις έστω μια μικρή χαραμάδα για να μπω. Κάθε βράδυ δίνω μια μικρή προσπάθεια να σου μιλήσω. Άλλοτε σε καληνυχτίζω απλά και διστακτικά και σου γυρίζω πλευρό. Άλλοτε σε φιλώ στοργικά στο μέτωπο δείχνοντας σου ότι τον συμπονώ. Κι άλλοτε ισοπεδώνω κάθε ηθικό φραγμό και σου χτυπώ όλο θάρρος τη πόρτα. Κάποιες φορές σιγανά, απαλά γεμάτα νοσταλγία να σε δω. Κι άλλες φορές με θράσος, επιμονή μπορεί και λίγο τσαμπουκά. Πεισμώνω που δε μου μιλάς. Πεισμώνω που δεν με καταδέχεσαι. Πεισμώνω που δεν κατανοείς πως είσαι το άλλο μου εγώ, κομμάτι της ψυχής μου.

Μα δεν σε κατηγορώ. Είναι βαθιές οι πληγές κι ο εγωισμός αρκετά ερωτεύσιμος για να σε αφήσει να δεις καθαρά. Άλλες πληγές είναι φρέσκιες, επίπονες, πονούν πολύ το νιώθω. Κι άλλες κρατά η μπογιά τους ακόμη και μετά από χρόνια. Δε φεύγουν οι ρημάδες όσο κι αν προσπαθώ. Παλιέ μου εαυτέ, μη μου θυμώνεις. Ήμουν μικρή, άμυαλη και αγαθή. Δεν ήξερα το κακό του κόσμου. Δεν ήξερα το δικό μου κακό. Δεν έκανα πολλά για σένα, παραδέχομαι. Δεν πάλεψα, δεν επέζησα. Σε έβαλα στην άκρη και κάλυψα την κενή σου θέση στο κρεβάτι με νέο έρωτα. Νέο εαυτό. Καλώς ή κακώς σε θυμάμαι που και που. Καλώς και κακώς σε λησμονώ. Μην μου γυρίζεις τη πλάτη παλιέ μου εαυτέ, δεν γυρίζω πίσω. Άλλωστε πως να γυρίσω; Αφού δε σ’ άφησα ποτέ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s