Οι πιο σκληρές καρδιές δεν σπάνε, μα ραγίζουν.

5dda44964f0b8da78f4f0a30f5df7a79.jpg

Κι οι πιο σκληρές καρδιές ραγίζουν. Δεν σπάνε, δεν διαλύονται, δεν τα παρατούν στη πρώτη τους ρωγμή. Μα ραγίζουν. Άλλοτε επιφανειακά κι άλλοτε βαθιά. Βαθύτερα από κάθε πτυχή και τείχος που έχουν φτιάξει οι ίδιες, για να προστατέψουν τον εαυτό τους. Βαθύτερα από κάθε προηγούμενο πόνο. Κάθε καινούρια φορά είναι ολοένα και πιο επίπονη για αυτές. Όχι γιατί ο θύτης χτύπησε με περισσότερη μανία ή γιατί η πληγή είναι δύσκολο να επουλωθεί, αλλά γιατί το άφησαν οι ίδιες να συμβεί…γράφει η Νάσια.

Είναι πολύ πιθανό σε ένα απλό πέρασμα, μια μικρή κουβέντα, μια ανόητη κίνηση να μη δώσουν σημασία. Φρόντισαν οι ίδιες να μάχονται μέρα με τη μέρα και χρόνο με το χρόνο, για να γίνουν σκληρές, άθικτες. Πονούσαν ξανά και ξανά τον εαυτό τους, έμαθαν σε αυτό. Συνήθισαν. Μεγάλωσαν κι επιβίωσαν με τον πόνο. Άλλοτε με τους νέους πόνους να έρχονται ξανά και ξανά κι άλλοτε πιέζοντας τις ίδιες τις πληγές τους όλο και πιο βαθιά.

Μα τι γίνεται όταν τις ρίξουν; Τι γίνεται όταν αφεθούν στα χέρια 2-3 ασυνείδητων και ξαφνικά βρεθούν στο πάτωμα διαλυμένες; Πόσο ισχυρό να είναι πια το υλικό εκείνου του γυάλινου ποτηριού που κρατάς στα χέρια ώστε να μη σπάσει στο πέσιμο του; Με πόση δύναμη θέλεις να το πετάξεις κάτω; Πόση ευχαρίστηση θα λάβεις βλέποντας σκορπισμένα τα κομμάτια του σε ολόκληρο το πάτωμα;

Κοινά ποτήρια κι οι καρδιές. Το διαλέγεις ανάμεσα σε δεκάδες άλλα, πίνεις ό,τι έχει μέσα του, ότι μπορεί να σου προσφέρει κι ύστερα το παρατάς, το αφήνεις, το πετάς. Κάποια απ’τα γυάλινα σπάνε κι άλλο από τύχη επιζούν. Τι γίνεται όμως αν το δικό σου ποτήρι δεν είναι γυάλινο; Τι γίνεται αν το δικό σου ποτήρι διαλέγει να ‘ναι πλαστικό; Φθηνό, αχρείαστο, απαρατήρητο. Κι όμως, δεν σπάει ποτέ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s