“Μαμά”, μια λέξη χίλιες μυρωδιές.

2a7cbfe7f45f55602796900bf293fcd0.jpg

Έχεις ποτέ νιώσει την ασφάλεια σε μία μόνο μυρωδιά; Έχεις οσμιστεί ποτέ ολόκληρο μπαξέ από λουλούδια σε ένα μόνο χάδι;

Σίγουρα. Σίγουρα έχεις χυθεί κι εσύ μέσα στην αγκαλιά της τα κρύα βράδια του χειμώνα , τις βροχερές νύχτες του εαυτού σου , τις σκοτεινές στιγμές ενός καλοκαιριού. Μαμά. Μια λέξη, χίλιες έννοιες. Την ξεστομίζεις πάνω από 10 φορές την ημέρα , μα έχεις κάτσει ποτέ να αναλογιστείς την τεράστια σημασία της; Έχεις κάτσει ποτέ να σκεφτείς πως πίσω από αυτή τη δισύλλαβη λεξούλα που από βρέφη ακόμη ξεστομίζουμε δειλά δειλά κρύβεται ένας θησαυρός γνώσεων , συναισθημάτων , εμπειριών και πλούτου;

Δεν θα αναφερθούμε στην γκρίνια , τις φωνές , τις παρατηρήσεις , τις τιμωρίες και όλα τα σχετικά που συμπεριλαμβάνονται στη λέξη μαμά. Είναι μάταιο και ανούσιο να ασχοληθείς με κάτι τόσο μικρό μπροστά στον υπέρογκο πλούτο της. Φαίνονται που λες οι μανούλες από χιλιόμετρα μακριά. Έχουν μεγάλες αγκαλιές τόσο ώστε να χωράει όλα τα παιδιά του κόσμου αν χρειαστεί , έχουν δυο μάτια που γυαλίζουν , μια καρδιά που χτυπά σε κάθε ανάσα των παιδιών τους και μια μυρωδιά γεμάτη ευωδία.

Την έχεις δει πολλές φορές να τρυπώνει στο δωμάτιο σου ενώ κοιμάσαι και να σε παρατηρεί δειλά δειλά την ώρα που εσύ περιπλανιέσαι στα πιο μεγάλα σου όνειρα. Σε φιλά στο μέτωπο σου , προσεύχεται να είσαι πάντοτε καλά και σιγά-σιγά φεύγει για τον προορισμό της. Ακόμη και με κλειστά τα μάτια για εσένα είναι εκεί. Την νιώθεις , την ακούς , την μυρίζεις. Ξάφνου το δωμάτιο γεμίζει προστασία , αγάπη , ζεστασιά. Δεν νιώθεις μόνος πια , δε κρυώνεις , δε λυπάσαι. Μια αγκαλιά της αρκεί για να κατασπαράξει ό,τι αρνητικό έχει μέσα η καρδούλα σου και να το αντικαταστήσει με κάτι χαρούμενο και ονειρικό.

Η δική μου η μαμά με γέννησε από το σώμα της. Η δική σου μπορεί να σ’ έχει γεννήσει απ’την καρδιά της. Μην ξεχνάς ποτέ πως αυτή η προστασία , η αγάπη και η ζεστασιά που νιώθεις δίπλα σε μια γυναίκα είναι η ‘μαμά’.

Η δική μου η μαμά είναι ονειροπόλα. Φροντίζει να έχουμε πάντοτε όνειρα και στόχους και να κάνουμε τα πάντα για να πετύχουμε ότι αποζητά η ψυχή μας. Γράψε για τη δική σου μαμά , με ένα share και δείξ’της την αγάπη σου!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s