Χαμένη μες την απουσία σου, ψάχνω να βρω μια παρουσία.

7dac4f72329e8e01361cd63d0e8de963.jpg

Χαμένη στους δρόμους σε αναζητώ. Σαν να περιπλανιέμαι σε ξένη πόλη, σε άγνωστους ανθρώπους. Σαν να μην ανήκω εδώ. Μα πως να ανήκω εγώ εδώ; Πως να μην είναι ξένη για εμένα τούτη η πόλη; Όταν εγώ η ίδια δεν είμαι ίδια πως απαιτώ απ’ όλα γύρω μου να μείνουν σταθερά; Αφότου η φυγή σου με κατέστρεψε πως απαιτώ να υπάρχω ξανά όπως παλιά;…γράφει η Νάσια.

Χαμένη στα χαμένα για έρωτες χαμένους. Περνώ κι από τους δρόμους που περνούσαμε μαζί. Κοιτάζω στα κρυφά κι εκείνα τα στενάκια που συνήθιζες να επισκέπτεσαι κάθε φορά που ήθελες να μείνεις μόνος. Σκέφτηκα πως κάθε φορά ήμουν εκεί να σου κρατώ το χέρι. Πως κάθε φορά έσπαγα τους φραγμούς της μοναξιάς σου και τρύπωνα με τσαμπουκά στη ρουτίνα σου. Θυμάμαι πως γι αυτό με αγαπούσες. Σε έκανα να λατρεύεις τη μοναξιά μαζί μου. Μοναξιά και μαζί μου. Αντικρουόμενες σκέψεις μα τόσο συμβατές. Σαν να επιδίωκες να μείνεις μόνος μόνο και μόνο για να έρθω εγώ και να στ’ αλλάξω.

Θέλοντας και μη περνώ απ’ τα δρομάκια που περνούσαμε μαζί. Μόνη προσπαθώ να κάνω όποια παράκαμψη μπορώ για να τα αποφύγω. Μα είναι κι εκείνο το λεωφορείο των 9 που το κοιτώ να έρχεται από μακριά διστακτικά κάθε φορά. Είναι εκείνο ακριβώς το λεωφορείο που περνά από κάθε μας σημείο, από κάθε μας στιγμή. Κι εγώ; Εγώ να μετρώ απεγνωσμένα τα πρώτα φιλιά, τα πρώτα σ’αγαπώ, τις πρώτες ανησυχίες, τις πρώτες ξέγνοιαστες νύχτες. Και το ραδιόφωνο εναντίον μου για ακόμη μια φορά, βρίσκοντας εκείνη την ημέρα κι εκείνη ακριβώς την ώρα να παίξει εκείνο το τραγούδι που μ’ αφιέρωσες το βράδυ στο μπαλκόνι σου.

Η λήξη της διαδρομής μου ξεριζώνει για άλλη μια φορά τη ψυχή. Κατεβαίνω δειλά δειλά σαν να σε αποχαιρετώ. Τα είπαμε και σήμερα. Αντίο ψιθυρίζω και κοιτώ κατάματα τον ήλιο. Θέλοντας και μη έβαλα και σήμερα μια στάλα θλίψης στη ρουτίνα μου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s