Χαζεύοντας τις φωτογραφίες σου…

43edb2f85b27bae093a3cfa0dd42faaf.jpg

Άλλο ένα βράδυ μεθυσμένο. Όχι από αλκοόλ, ούτε από ξενύχτι. Μεθυσμένο από σκέψεις. Ζαλισμένο από έγνοιες. Παραπατά στην ισορροπία της ζωής μου ξανά και ξανά…γράφει η Νάσια. 

Μοιάζεις χαρούμενος θα πω. Το βλέπω στα δυο μάτια σου. Τι κάνεις; Πως περνάς; Ψιθυρίζω ίσα για να μ’ακούσεις όπου κι αν βρίσκεσαι. Εγώ; Εγώ χαροπαλεύω μέρα με τη μέρα και σώμα με σώμα με εμένα. Παλεύω να μη λυγίσω, να μη γελαστώ. Παλεύω να μη καταφύγω στην εύκολη λύση. Μα εκείνο το κλικ μου είναι τόσο εύκολο και γρήγορο. Με μια κίνηση βρίσκομαι αντικριστά σου, σε εκείνο το προφίλ που κάποτε συνήθιζα να βλέπω καθημερινά. Μεγάλη η έκπληξη μικρή η αγωνία.

Μοιάζεις ευτυχισμένος θα πω.
Φαίνεται πως μπορείς τελικά και είσαι ευτυχισμένος μακριά μου. Πίστευα πως τα μισά που γίνονται ολόκληρο είναι αδύνατο να χωριστούν. Κι αν χωριστούν το ένα ακολουθεί το άλλο. Πονάς; Πονάω. Γελάς; Γελάω. Μα μάλλον ήμουν λάθος για άλλη μια φορά. Τέτοια χαρά στα μάτια είχα να τη δω από εκείνους τους πρωταγωνιστές που με μαγεύουν σε κάθε ρομαντική ταινία που παίζει κάθε Σάββατο βράδυ ενώ πνίγομαι στη μοναξιά μου. Λες να μην είσαι εσύ; Λες να πρόκειται για ταινία; Όχι, όχι εσύ είσαι. Τέτοια λάμψη δε χαρίζεται σε άλλα μάτια ούτε δανεικά. Κοίτα να δεις που τελικά τα «χωρίς εσένα θα πεθάνω» δεν έχουν ουσία, δεν αποκτούν σημασία, δεν πραγματοποιούνται ποτέ. Κοίτα να δεις που ζεις τελικά.

Κι εγώ; Εγώ να πεθαίνω μέρα με τη μέρα δίπλα σε έναν υπολογιστή. Αντικριστά μ’ ένα προφίλ. Σε απόσταση αναπνοής με μια ακόμη φωτογραφία σου. Και κάθομαι κι αναλογίζομαι. Ακόμα ένα βράδυ. Παρέα με μια ακόμη μοναξιά. Μια το ταβάνι μια εσύ στην οθόνη μου. Ξανά και ξανά. Αδιέξοδοι κι οι δυο μου ματιές, μα προτιμώ την ομορφότερη. Αυτή του τοίχου. Σταθερή και πάντα δίπλα μου στις σκέψεις μου. Δε με προδίδει ποτέ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s