Γκρεμίστε τους τοίχους να κοιταχτούμε στα μάτια. | Από τη Βίκυ.

a7f88156ddc9911cd90d9ff52465d247.jpg

Μας κατακλύζουν οι απρόσωπες σχέσεις και αυτό είναι γεγονός.

Έχω ακούσει πολλές φόρες, ανθρώπους να λένε πως δεν γνωρίζουν ποιος μένει στο διπλανό διαμέρισμα. Εκείνη τη στιγμή νιώθω τυχερή που μεγάλωσα σε μια μικρή γειτονιά, γνωρίζοντας όλους μου τους γείτονες. Όμως όταν το ξανασκέφτομαι καταλαβαίνω ότι η «γνωριμία» μας δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα τυπικό «καλήμερα». Μάλλον δεν διαφέρουν οι σχέσεις που έχουν οι άνθρωποι του κέντρου με αυτούς που μεγάλωσαν σε γειτονιά. Τι μπορεί να φταίει άραγε; Οι ταχύτατοι ρυθμοί της κοινωνίας ή είναι απλώς ένα πρόβλημα επικοινωνίας;

Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι συνεχώς χτίζουμε τοίχους γύρω μας. Δεν αναφέρομαι στα κτήρια από μπετό. Αλλά στις άμυνες μας. Ξέρω ότι κανένας δεν γεννήθηκε καχύποπτος και ανασφαλής με τους ανθρώπους γύρω του. Κάτι έφταιξε στην πορεία της ζωής του. Νιώθουμε άβολα όταν κάποιος μας κοιτάει στα ματιά, σαν να μας ξεγυμνώνει την ψυχή. Σταματήσαμε να συζητάμε με ανθρώπους που ενδιαφέρθηκαν να μάθουν περισσότερα για μας και τους χαρακτηρίσαμε «περίεργους» και «αδιάκριτους». Κι όμως κάναμε λάθος… Ήταν καλοπροαίρετοι και δεν το προσέξαμε. Οι άμυνες μπήκαν σε λειτουργιά και υψώθηκαν τα τείχη.

Θυμάμαι πριν καιρό είχα δει μια φωτογραφία που είχε ένα γκράφιτι σ’έναν τοίχο και έγραφε «Γκρεμίστε τις πολυκατοικίες να δούμε το ηλιοβασίλεμα». Εγώ θα πω να γκρεμίσουμε τους τοίχους ανάμεσα μας, να κοιταχτούμε στα ματιά και να κατανοήσουμε ο ένας τον άλλον. Τότε θα εκτιμήσουμε κάθε ανατολή και θα χαρούμε κάθε ηλιοβασίλεμα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s