Ανακυκλώστε ανθρώπους.

964c5e55f35c8d7b3a8d2f7e24a5578e

Όχι άλλα σκουπίδια σε θάλασσες & ακτές. Όχι άλλες θλίψεις σε πρόσωπα και χαμόγελα. Όχι άλλες πληγές χαρακωμένες βαθιά σε σώματα και ψυχές.

Ανακύκλωση -τώρα- σε κάθε τι παλιό. Σε ότι σε πόνεσε. Σε ότι σε απογοήτευσε. Μην το πετάς, παραμένει ανάμνηση μοναδική. Στιγμή ανεπανάληπτη. Φρόντισε το. Κι άσ’το για τον επόμενο. Τον άτυχο, τον τυχερό.

Έτσι είν’ & ο έρωτας καρδιά μου. Αγοράζω και πουλώ στη τιμή του ενός για να ξοφλήσω τον προηγούμενο. Καινούρια συσκευασία, όμορφη, ξεχωριστή. Σου κάνει εντύπωση. Το διακρίνεις αβίαστα συγκριτικά με όσα άλλα υπάρχουν σε εκείνο το ράφι της ζωής. Το διαλέγεις. Το κάνεις δικό σου. Πληρώνεις γι αυτό. Άλλοτε εγωισμούς και λάθη κι άλλοτε πληγές και πάθη. Αρχίζεις να το χρησιμοποιείς καθημερινά. Μέρα με τη μέρα και πιο πολύ. Σαν να το έχεις ανάγκη πια δεν το νομίζεις; Σε γεμίζει. Σου φτιάχνει τη διάθεση.

Ξάφνου παλιώνει, φθείρεται. Αλλοιώνεται οποιαδήποτε γραμμή επάνω του ερωτεύτηκες δίχως αύριο. Κι εσύ; Εσύ πρέπει να το αποχωριστείς. Κάποιος άλλος θα πάρει τη θέση σου τώρα. Κάποιος άλλος θα αγγίξει το μοναδικό περιτύλιγμα του και θα το αγαπήσει ξανά απ την αρχή. Κάποιος άλλος θα αγγίξει το μέσα του, θα πάρει ότι έχει και θα το κάνει δικό του. Αυτή είναι η ζωή κι έτσι τα φέρνει η ρημάδα. Κι εγώ καταδικασμένη να μη μπορώ να της φέρω ούτε κουβέντα εναντίον της.

Κι έτσι ανανεώνονται οι άνθρωποι. Θέλοντας και μη. Ανανεώνονται και φεύγουν. Κι από εκεί που «μόνο εσένα θα αγαπώ για μια ζωή», εκείνος αγαπά & ξανά αγαπά & ξανά αγαπά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s