Κυνηγώντας τον δρόμο για το όνειρο μου βρήκα έναν καλύτερο. | Από την Βίκυ.

e4f396a6280065a8b4d47fe5722cb13f.jpg

Μου έμαθαν όσο ζω, να ονειρεύομαι και δεν σταμάτησα στιγμή να το κάνω...

Φανταζόμουν την κάθε στιγμή έτσι όπως την ήθελα

Έφτιαχνα ένα πλάνο στο μυαλό μου, με κάθε πιθανό σενάριο και το έβλεπα να εξελίσσεται μπροστά μου. Τις περισσότερες φορές όμως τα πράγματα δεν γινόταν έτσι όπως τα είχα προγραμματίσει. Η ζωή δεν είναι ταινία, και αν εγώ είμαι ο σκηνοθέτης της δυστυχώς έχω μόνο μια λήψη να κάνω. Δεν με πτόησε ποτέ αυτό και μέρα με τη μέρα έκανα καινούρια όνειρα. Κάποια έγιναν σκοπός ζωής και αλλά έσβησαν πριν καν ανατείλει ο ήλιος, αλλά δεν πειράζει. Κάθε πρωινό που θα ακολουθήσει, θα κάνω πάλι το ίδιο… Κάποια στιγμή έπρεπε να πάρω μια απόφαση. Μια απόφαση για το μέλλον μου. Ποιο όνειρο θα με ακολουθούσε ενδεχομένως για το υπόλοιπο της ζωής μου; Πόσο ώριμα να σκεφτώ σε αυτήν την ηλικία; Η μόνη απορία που μου γεννιόταν ήταν που να βασιστώ για να τα καταφέρω. Αμέσως ερχόταν η απάντηση.«Να βασιστείς στον εαυτό σου!». Τόσο σύντομη και τόσο περιεκτική.


Ξεκίνησα να περπατάω στον δρόμο που επέλεξα, μα γύρω μου είχα αρκετούς συνοδοιπόρους. Κάποιοι με προσπέρασαν κι άλλους τους άφησα εγώ πίσω. Και κάπου εκεί έφτασα να περπατάω μονή μου. Βρέθηκαν αρκετά σταυροδρόμια κι όμως δεν έστριψα πουθενά. Για μένα ήταν μονόδρομος

Πού να φανταζόμουν όμως ότι ο μονόδρομος θα γινόταν δίκοπο μαχαίρι; Δεν είχα νιώσει ποτέ ξανά την γη να χάνεται τόσο εύκολα κάτω από τα ποδιά μου. Κόντεψα να απογοητευτώ . Λανθασμένα λοιπόν, επέλεξα να μείνω στάσιμη και άπραγη. Δεν άργησα να καταλάβω το λάθος μου. Δε γύρισα ποτέ μου να κοιτάξω τι γίνεται στην παράλληλη γραμμή του δρόμου μου. Είναι αργά όμως και οι παράλληλες γραμμές δεν τέμνονται.

Θα γυρίσω πίσω! Το αποφάσισα. Θα γυρίσω και θα ξαναπάρω τον δρόμο από την αρχή, αλλάζοντας όμως ρεύμα. Θα φτάσω πιο γρήγορα στην αφετηρία απ’ότι στον τερματισμό γιατί πλέον ξέρω κάθε λακκούβα που θα βρω εμπόδιο. Αυτή δεν είναι μια πράξη δειλίας. Θέλει τόλμη να ξανά πάρεις τα πράγματα από την αρχή χωρίς να ξέρεις την κατάληξη. Τίποτα δεν μου υπόσχεται ότι θα είναι πιο εύκολη η πορεία. Η φράση που έπαιζε στο μυαλό μου έγινε φυλαχτό. Βασίζομαι στον εαυτό μου. Οι λέαινες λένε, πάντα κυνηγάνε, και εγώ κυνηγώντας τον δρόμο για το όνειρο μου βρήκα έναν καλύτερο.

 

18516145_1930165127214868_951082857_n

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s