Κι αν ένωνες τα σπασμένα κομμάτια μου;

9b016d1f10bf3f597d6cdb2f2650288d.jpg

Γυάλινη η ψυχή και τα θρύψαλα κατάχαμα να σκορπίζονται παντού. Σφυριά οι άνθρωποι που χτυπούν και ξανά χτυπούν κάθε γυάλινη πτυχή μου. Άλλοι τη ραγίζουν. Άλλοι τη διαλύουν, την συντρίβουν. Κι άλλοι της σπάνε ένα μονάχα κομμάτι. Φροντίζουν να το πάρουν μαζί τους τάχα μου για ενθύμιο. Ενθύμιο πως ήταν τόσο καλοί στο να πονούν. Κι αν δεν το πάρουν; Το παρατούν εκεί. Διαλυμένο μεν, αλλά κοντά στο άλλο μισό του. 

Συνήθισα πια, να μαζεύω τα κομμάτια μου σαν σκόρπιες πατρίδες σε έρημο πλανήτη. Βαρέθηκα για την ακρίβεια. Γι αυτό κι εγώ έπαψα πια να μαζεύω. Τα άφησα όλα εκεί. Κατάχαμα δίχως λύπηση. Να μαζεύονται και να μαζεύονται. Ώσπου να γίνουν στοίβα. Αρκετά μεγάλη ώστε να μου θυμίζει ξανά και ξανά τους πόνους που μου προκάλεσαν. Αρκετά μεγάλη ώστε να βρεθεί στο δρόμο μου ένας άνθρωπος και να τ’ αλλάξει όλα.

Εσύ. Εσύ παραπάτησες στην πρώτη κιόλας γνωριμία μας σε εκείνη τη στοίβα με τα θρύψαλα μου. Τη προσπέρασες προ στιγμήν για να μη χαλάσεις τη στιγμή, μα το ‘χες βάλει κατά νου να ασχοληθείς. Να νοιαστείς, να ενδιαφερθείς. Ήρθες μια μέρα κι όλο τσαμπουκά έσκυψες στα πόδια μου κι άρχισες να τα μαζεύεις ένα ένα. Τόσο απαλά και τρυφερά, σαν να ‘ταν άνθη της αυγής που έτρεμες μη σου φύγουν. Τα κράταγες σφιχτά πια όλα στα χέρια σου, με ένα χάδι, μια ματιά. Με λίγο παραπάνω σφίξιμο έτοιμο να πετάξει από τα συναισθήματα.

Μάτωνες, πονούσες. Ήταν αβάσταχτο να κουβαλήσεις τόσο πόνο σε δύο μόνο χέρια. Το αίμα σου κυλούσε στα απομεινάρια μου ζεσταίνοντας κάθε ρωγμή μου. Ένωνες κάθε διάσπαρτο κομμάτι μου. Συμπλήρωνες κάθε ανεξήγητο κενό μου. Μου ‘κλεινες όλες τις πληγές κι ας ήσουν πρόθυμος να ανοίξεις πια καινούριες. Ήξερα πως οι δικές σου ήταν αλλιώς. Ήξερα πως ήσουν αλλιώς. Ήξερα πως οι πληγές σου ήταν απλά χαράγματα στο κορμί μου για να σε θυμίζουν πάντα. Και πως να τ’ αρνηθώ αυτό μου λες;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s