Το μυστικό της Επιτυχίας.

8b12a6fff992b1d79a1fb68a2351a292.jpg

Εκείνο το μυστικό που πολλοί ποθούν. Άλλοι να το μάθουν, άλλοι να το διαδώσουν κι άλλοι απλά να το γευτούν. Εκείνο το μυστικό που σε οδηγεί στην απόλυτη ανταμοιβή των κόπων σου. Εκείνος ο ψίθυρος που κρυφά μεταφέρεται από αυτί σε αυτί, είναι ο δρόμος προς την επιτυχία.

Η πίστη στον εαυτό μας διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Άλλοι τη διαθέτουν και τους περισσεύει, δειλιάζουν όμως να τη μοιραστούν με κάποιον που τη στερείται. Άλλοι την έχουν σε μέτριο βαθμό κι άλλοι πάλι κοιτούν ξανά και ξανά τον εαυτό τους στο καθρέφτη, αναμένοντας ένα σημάδι. Όσοι την έχουν την αξιοποιούν. Άλλοι λίγο κι άλλοι πολύ. Άλλοι καταφέρνουν να την ανεβάσουν στα ύψη κι άλλοι πάλι αγκομαχούν να την ισοπεδώσουν.

Είναι η μέρα σου σήμερα. Ξύπνησες από νωρίς, βλέπεις ο ύπνος είναι ύπουλος σύμμαχος και εκδικητικός εχθρός. Δεν έχεις όρεξη για εκείνο το πλούσιο πρωινό, που ελπίζουν να φας με διάθεση. Πρέπει να φας, να είσαι δυνατός, ισχυρίζονται όλοι. Η πραγματική αλήθεια είναι πως η δύναμη βρίσκεται μέσα σου, ξέρεις πως υπάρχει, μα δεν την έχεις βρει ακόμη. Παλεύεις μήνες τώρα να την ξετρυπώσεις από κάπου. Μα δεν τα παρατάς. Ακόμη και το τελευταίο λεπτό πριν από τη στιγμή που σου είναι πιο αναγκαία από ποτέ, εσύ παλεύεις να βρεις εκείνη την εσωτερική δύναμη που θα σε ωθήσει.

Συναντάς φίλους, γνωστούς κι αγνώστους. Παγερά βλέμματα παντού. Όλοι αναρωτιούνται, όλοι διχάζονται. Σαν να μην ξέρουν που βρίσκονται, πότε και για ποιο σκοπό. Μαζευόνται όλοι σε μια γωνιά. Κατάμαυρα σύννεφα αιωρούνται στον αέρα. Άλλα από άγχος, άλλα από φόβο κι άλλα από αδυναμία. Που είναι η δική σου δύναμη; Ακόμη να φανεί. Παίζει μαζί σου σαν να θέλει να σε ξεγελάσει. Έννοια σου όμως και θα ‘ρθει η στιγμή που θα εμφανιστεί.

Παίρνεις το γραπτό στα χέρια σου. Παγώνει κάθε άκρο σου στο πρώτο δευτερόλεπτο. Ξαφνικά η γλώσσα που μιλάς καλύτερα απ’όλες μοιάζει άγνωστη σε δυο φύλλα χαρτιού. Το όνομα σου αναγράφεται με λίγη δόση τρέμουλου στο πάνω μέρος του χαρτιού. Κλείνεις για πρώτη φορά τα μάτια. Ακουμπάς το κεφάλι σου, όλο παρηγοριά. Σαν να θες να το ξυπνήσεις, σαν να έμεινε κι αυτό πίσω στο κρεβάτι με τη δύναμη σου. Τεσσαρακοστή σελίδα, πέμπτη σειρά. «Γράψ’το γρήγορα!», ψιθυρίζεις στον εαυτό σου. Γιατί ξέρεις.

Κλείνεις για τελευταία φορά τα μάτια & παίρνεις με το ζόρι για λίγο την προσοχή σου από οτιδήποτε άλλο σου την αποτραβά μακριά από εσένα. Εικόνες περνούν ανενόχλητες απ’ το μυαλό σου. Δεν τις θες, δεν σου χρειάζονται. Σκέψου πόσο προχώρησες από το 0. Πόσο ακόμη θέλεις για να φτάσεις στο άπειρο. Ποιοι σε βοήθησαν και ποιοι σε αποθάρρυναν. Επιβεβαίωσε τους πρώτους κι απογοήτευσε τους τελευταίους. Ακούμπησε στο τελευταίο δευτερόλεπτο που σου απομένει τα χέρια στο θρανίο.
Έφτασες στο αποκορύφωμα του εαυτού σου; Ξεπέρασες τις δυνατότητες σου;
Μόλις πέτυχες αυτό που προσπαθούσες μια ολόκληρη χρονιά.

Επιτυχία σε εσένα που το διαβάζεις. Μην εύχεσαι, κάν’ το πραγματικότητα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s