Σάββατο βράδυ… | Από την Νάσια

7733dbaf8e70f37e9f51937fa1d2918f.jpg

Γυρνώ αργά απ’ τη δουλειά, τις υποχρεώσεις, εκείνη τη μικρή βόλτα με το σκύλο μου. Παίρνω αυθόρμητα εκείνη τη φόρα που μου παίρνει μακριά κάθε παράπονο και πέφτω θεαματικά στο κρεβάτι μου. Κοιτώντας το ταβάνι με απόλυτη αφοσίωση, σκέφτομαι τι πρόκειται να κάνω απόψε. Ποιους φίλους θα συναντήσω, ποιον έρωτα θα επισκεφτώ, ποιο πάρτυ θα τολμήσω; Κοιτώ αυθόρμητα δεξιά, με βλέπω σε εκείνο το παλιό καθρέφτη μου. Παρατηρώ το είδωλο μου να με κοιτά. Ίσα που σκάει ένα απόλυτα ειρωνικό μισό χαμόγελο και φεύγει. Φεύγει γιατί με έμαθε πια. Έμαθε πότε να με παρηγορεί και πότε να με ενθαρρύνει.

Βγάζω ότι ρούχο αγκαλιάζει κι απόψε το σώμα μου. Δε θέλω άλλο βάρος πάνω μου, μου αρκεί εκείνο της ψυχής. Ποιους φίλους να πρωτοδώ και τι να τους πω; Πως να τους αντικρίσω και πως να τους δείξω τι νιώθω για αυτούς; Πως να βρω τους χαμένους και πως να ανακαλύψω τους ανύπαρκτους; Πως να μιλήσω σε αυτιά κλειστά; Ποιον έρωτα να επισκεφτώ και τι να του πρωτοδώσω; Το φυλαχτό που κρατώ μέσα μου για ώρα ανάγκης; Εκείνο της καρδιάς ή το άλλο του νου; Τι να πρωτοδώσω και τι να πρωτοπάρω; Τι να δώσω με άδεια τα χέρια; Τι να χαρίσω με άδεια τη καρδιά;

Σάββατο βράδυ και το αποψινό πάρτυ που θα με φιλοξενήσει είναι και πάλι αυτό των σκέψεων μου. Καλεσμένοι οι παλιοί κι απρόσκλητοι οι καινούριοι. Άπλετο ποτό για να ξεχάσω και στο background μουσική που κατευνάζει. Ξέρω πως να αρχίζω και πότε να τελειώνω τέτοια πάρτυ. Ξέρω πως όσος κόσμος και να ρθει απόψε σε τούτο το κεφάλι, πάλι άδειο θα καταλήξει στο τέλος της βραδιάς.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s