Κλείνω τα μάτια κι είσαι πάλι εκεί. | Από την Νάσια

704c3c4f16b7370dcc04d82ff8115ce0.jpg

Κλείνω τα μάτια κι είσαι πάλι εκεί. Λύνω τα μάγια, μα δεν υποχωρείς. Πόσο εγωισμό χωρά πια η ψυχή σου; Η μόνη μου διέξοδος. Η μόνη μου ελευθερία. Ο μόνος τρόπος να σπάσω τα δεσμά σου. Να κλείσω για λίγα λεπτά τα μάτια μου. Κι εσύ; Εσύ να μου στερείς τη μόνη μου δύναμη. Σ’ όλη την αδυναμία που αυξάνει μέρα με τη μέρα στη θέα σου, είσαι εδώ να μου πάρεις ό,τι δύναμη μου απομένει.

Κι αυτό που με πονά, αυτό που με διαλύει, είναι πως είσαι εδώ. Είσαι εδώ. Αυτό που με βασανίζει κάθε φορά που σκέφτομαι, όσο μ’αφήνεις να ξεκλέψω λίγη λογική απ’το κεφάλι μου, είναι πως είσαι εδώ χωρίς να το ζητώ. Είσαι εδώ παρά τη θέληση μου. Είσαι εδώ όταν δεν πρέπει. Κι όταν, όταν σε ζητούσα μανιωδώς πιο πολύ απ’το καθένα, έλειπες. Έμοιαζε να κρυβόσουν, σαν να δείλιαζες. Σαν να μην πέρασες ποτέ σου απ’τη πόρτα μου. Και πάλευα και μαχόμουν, για ένα σου σημάδι. Μια ελπίδα. Φώναζα για ν’ ακουστώ στα αυτιά σου, έπεφτα για να με δουν τα μάτια σου, λύγιζα για να με νιώσει η ψυχή σου. Να πονέσει κι εκείνη, να καταλάβει…να με καταλάβει. Μα εσύ απτόητος. Απτόητος να με χτυπάς με την απουσία σου. Απτόητος να με διαλύεις με την τώρα παρουσία σου. Πιόνι στα χέρια σου εγώ και το μυαλό μου.

Μαριονέτα σε ένα θέατρο που μισώ. Όλα στα χέρια σου για ένα λεπτό κι ύστερα πάλι αδύναμος. Κι αφού θες… κι αφού θες τόσο να κινείς τα νήματα σε ένα παιχνίδι του μυαλού, λάβε και τα νήματα της πραγματικότητας. Στα δίνω απλόχερα δίχως δεύτερη σκέψη. Τράβηξε με προς το μέρος σου και δέσε με αιώνια επάνω σου ή κόψ’ τα μια και καλή. Κι ύστερα, ύστερα κάνεις τη θεαματική σου έξοδο πάλι.

 

Advertisements

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Κλείνω τα μάτια κι είσαι πάλι εκεί. | Από την Νάσια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s