Μπαμπά μου… @haveatea.gr

 

 

f52925c23dbb7aa1f93eeeb900422e0a.jpg

Πόση μαγεία μπορεί να κρυφτεί σε μια μόνο λέξη;

Πόση αγάπη μπορεί να ξεχυθεί στην ατμόσφαιρα στο ψιθύρισμα και μόνο μιας λέξης; Πως είναι δυνατόν να νιώθεις όλο σου το είναι να αναταράσσεται κάθε φορά που ξεστομίζεις μια τέτοια λεξούλα; Πατέρας. Μπαμπάς. Μπα-μπά έλεγα όλο κόπο από τότε που καλά καλά δεν είχα μάθει να περπατώ. Μπα-μπά ξεστόμιζα και έλαμπαν τα μάτια μου βλέποντάς τον να έρχεται.

Είμαι απόλυτα και καθολικά ερωτευμένη με τον πατέρα μου. Η σημασία του έρωτα, η όλη ουσία του δε γεννάται μόνο ανάμεσα σε δυο άτομα που έλκονται ερωτικά. Έρωτα μπορώ να νιώθω για ένα αντικείμενο, ένα ζώο, μια ιδέα. Έρωτας είναι το να θαυμάζεις, να λατρεύεις, να αφοσιώνεσαι και να ακολουθείς με κλειστά τα μάτια κάποιον ή κάτι. Όλα αυτά τα συναισθήματα λοιπόν, γεννήθηκαν από την πρώτη ματιά που μου έριξε εκείνος. Στην πρώτη γνωριμία μας, στην πρώτη στιγμή μας, στην πρώτη αγκαλιά που φρόντισα να του ξεκλέψω. Γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην καρδούλα ενός μικρού κοριτσιού. Αναπτύχθηκαν και έγιναν πολλά περισσότερα στην μετέπειτα καρδιά μιας έφηβης. Θα συνεχίζουν να υπάρχουν και να ζουν μέσα μου για μια αιωνιότητα.

Αυτό που δεν ξεχνώ όσα χρόνια κι αν περνούν είναι το χαμόγελό του. Εκείνος αλλάζει, μεγαλώνει, σοβαρεύει, προβληματίζεται. Η κούραση, τα προβλήματα και οι έγνοιες έχουν αρχίσει να σχηματίζονται και να καθορίζουν το πρόσωπό του. Το χαμόγελο του όμως είναι πάντοτε εκεί να μου θυμίζει πόσο όμορφος είναι. Πόση λάμψη μου χαρίζει απλόχερα κάθε του χαμόγελο. Πόση ευτυχία εισπράττω ατέρμονα με μια του αγκαλιά. Πόση αγάπη μου δίνει είτε την έχω ανάγκη είτε όχι. Πόση ελπίδα μου χαρίζει όταν όλοι οι υπόλοιποι άνδρες που περνούν απ’τη ζωή μου με απογοητεύουν ξανά και ξανά.

Είναι εδώ για εμένα σε κάθε μου στιγμή. Στις χαρές και τις επιτυχίες μου μα και στις λύπες και τους θυμούς μου. Είναι εδώ να μου υπενθυμίζει πως υπάρχει κάποιος άνθρωπος πάνω σε αυτή τη Γη που ξέρει γιατί, πως και τι είμαι. Το σέβεται, το εκτιμά και το αγαπά. Κι εγώ με τη σειρά μου του το ανταποδίδω απλόχερα…

 

Νάσια

 

 

#father

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s