Που είσαι μπαμπά; | Από την Νάσια

ead75a4c99ea4d85f56f0c0e87f9bb251.jpg

Που είσαι;, φωνάζω. Αυτή τη μέρα και κάθε μέρα ραγίζει η καρδιά μου. «Γιατί δεν είσαι εδώ;», αναρωτιέμαι σαν μικρό παιδί. Με ένα παράπονο, μια απορία και μια θλίψη για παρέα. Γιατί δεν είσαι εδώ μπαμπά;

Τι κι αν δεν είσαι εδώ; Τι κι αν νιώθω απροστάτευτη μακριά σου; Νιώθω τα χάδια σου τα βράδια που κοιμάμαι. Βλέπω τη σκιά σου στο σκοτάδι που με πνίγει. Ακούω τη φωνή σου να ταξιδεύει σε κάθε όνειρο μου. Νιώθω τη παρουσία σου σε κάθε δύσκολη στιγμή μου. Σαν να ‘σαι εκεί, κάθε φορά που το ‘χω ανάγκη. Σαν να με βλέπεις με ένα τρόπο μαγικό. Σαν να τρέχεις κάθε φορά που σε ζητώ.

Δεν ξέρω, δεν ήξερα. Ένα γιατί βασανίζει το μυαλό μου. Κι ένα κενό χτυπά δυνατά τη ψυχή μου. Ένα αθώο κι ανόητο γιατί. Γιατί εγώ να μην σε έχω. Γιατί σε εμένα να λείπεις. Πατώ κάτω κάθε εαυτό μου για εσένα μπαμπά. Υψώνω εγωισμούς και πείσματα, φωνάζοντας ένα μεγάλο και θλιμμένο γιατί.

Δεν είναι δίκαιο, το ξέρω. Ούτε για εμένα, μα ούτε και για εσένα. Δεν έφυγες με τη θέληση σου, το ξέρω. Καταλαβαίνω μπαμπά, ναι καταλαβαίνω. Σκουπίζω τα δάκρυα μου και γελώ με ψηλά το κεφάλι. Έτσι δεν με ήθελες πάντοτε; Έτσι μ’αγάπησες. Έτσι με βρήκες κι έτσι με αφήνεις. Με το κεφάλι ψηλά σ’ αντικρίζω κάπου χαμένο στα αστέρια. Ξέρω πως με κοιτάς, ξέρω πως είσαι εκεί. Θαρρώ πως στην απελπισία μου γίνομαι μάρτυρας στην κίνηση των αστεριών. Μα να, εσένα σχηματίζουν. Εσένα που ‘γινες βασιλιάς τους. 

Σου δίνω το πιο γλυκό φιλί στο μέτωπο, μπαμπά, και σε αποχαιρετώ, σαν να ΄ναι η τελευταία φορά που σ’αντικρίζω. Φοβάμαι και τα όνειρα πια. Φοβάμαι πως κι αυτά θα καταλάβουν πόσο κενή είμαι μακριά σου. Πόση ελπίδα βασίζω σε αυτά. Φοβάμαι πως θα σε πάρουν κι εκείνα μακριά.

Κι ύστερα; Ύστερα σε ποιον να μιλώ; Σε δυο κορνίζες κι ένα παλιό παλτό; Αρνούμαι…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s