Μη φοβάσαι το διαφορετικό, τρέμε το συνηθισμένο. | Από την Εβελίνα.

04e51fef9f4c1b09bc7b0664b9d568f6 (1).jpg

Η τρέλα βρίσκεται στο σύνολο! Παρατήρησε γύρω σου και δες αυτό που είδα και εγώ. Εκείνοι που σκέφτονται διαφορετικά από το σύνολο θεωρούνται τρελοί. Οι λεγόμενοι ‘επαναστάτες’ που πηγαίνουν κόντρα στα κατεστημένα, που ελπίζουν πως ο κόσμος θα αλλάξει, θα καλυτερέψει ενώ έχει την τάση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Εκείνοι που ακόμη και να μη το μυρίσουν το τριαντάφυλλο, νιώθουν την ευωδία του, ενώ οι άλλοι το κόβουν από τη ρίζα. Όλοι αυτοί που δεν ανήκουν στη μάζα και αυτό κάνει την τελευταία να τους απομακρύνει, γιατί το διαφορετικό, ο διαχωρισμός σου από εκείνους τους τρομάζει. Μέσα σε μία κοινωνία όπου οδηγεί προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση τα μέλη της, εκείνος που θα έρθει να δείξει ποια είναι η αληθινή πραγματικότητα, ποια είναι η αλήθεια, θεωρείται ένας άνθρωπος τρελός, που σκοπό έχει μόνο να τους ταράξει, να τους αποπροσανατολίσει, ενώ ο ίδιος στοχεύει στην επαγρύπνηση.

Σε αυτήν την κοινωνία δεν γνωρίζω αν τρελός είναι ο ένας ή όλοι οι υπόλοιποι που αγνοούν με μαεστρία την αλήθεια. Από παλαιότερα έως σήμερα όποιος δεν υποστήριζε τις απόψεις του συνόλου, θεωρούνταν παράφρων. Μεγάλη απόδειξη θεωρείται ο Σωκράτης που οι ιδέες του άλλοτε χειροκροτήθηκαν, άλλοτε όμως, αμφισβητήθηκαν έντονα και θεωρήθηκαν αλλοπρόσαλλες. Χρειάζεται να είσαι αρκετά τρελός για να παρουσιάσεις μια καινούρια ιδέα, μια καινούρια άποψη η οποία δε συμβαδίζει με αυτά που έχουμε συνηθίσει. Στόχος όμως, είναι να συμβαδίσεις με αυτό που σου έχουν έτοιμο –στο πιάτο-με αυτό που σου προσφέρουν χωρίς να αντιστέκεσαι ή να αποτελέσεις την εξαίρεση στον κανόνα, ακόμη κι αν χρειαστεί να κριθείς γι’ αυτό;

Γιατί οι άνθρωποι που σκέφτονται διαφορετικά αποτελούν μια εξαίρεση, μια εξαίρεση που μπορεί να βρίσκεται γύρω από χιλιάδες κανόνες, ωστόσο καταφέρνει να μας απασχολεί. Αυτός ο κόσμος έχει ανάγκη από το διαφορετικό, την νέα ιδέα που θα εμπνεύσει πολλούς άλλους ανθρώπους να μεγαλουργήσουν, από το ‘αλλιώτικο’ που μάχεται με το ψέμα, προσπαθώντας να το εξουδετερώσει. Οι επαναστάτες που δεν ελπίζουν στις όμορφες ημέρες, γιατί εκείνοι τις δημιουργούν, εκείνοι που στέκονται κάτω από έναν πλάτανο κάνοντας όνειρα, όνειρα για μια καλύτερη, δημιουργική και πάνω απ’ όλα μια αληθινή ζωή. Η αναστάτωση που σου προσφέρουν οι συγκεκριμένοι σε κάνει να δεις και να ξαναδείς τα πράγματα γύρω σου και να αποφασίσεις που τελικά θέλεις να ανήκεις. Γιατί κανείς δε θέλει να είναι ένα με τη λεγόμενη μάζα και βλέπουμε πως οι περισσότεροι αυτό πετυχαίνουν.

Και αναρωτιέμαι..Υπάρχει κανένας που δε θέλει να ξεχωρίσει; Ή μήπως εκείνος που δε θέλει να δημιουργήσει έναν καλύτερο κόσμο; Όλα αυτά κατορθώνονται εν τέλει, με το διαφορετικό, το δικό σου, το δικό μου, τη δική σου σκέψη που μπορεί να είναι εντελώς αντίθετη από τη δική μου αλλά σε καμία περίπτωση κατακριτέα!
Μη φοβάστε τον διαφορετικό τρόπο σκέψης. Καλλιεργήστε τον!

-- Εβελίνα | haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες. — Εβελίνα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s