Εγώ σε κοίταζα στα μάτια. | Από την Νάσια.

01αφαd9ccf20d756bd141d365f3d72fc77e8.jpg

Κι εσύ προτίμησες να σκύψεις το κεφάλι. Απέφυγες να συναντήσεις την αλήθεια κατάματα για άλλη μια φορά. Προτίμησες να πεις το σ’αγαπώ με λόγια που διχάζουν και όχι με βλέμματα που αιχμαλωτίζουν. Φρόντισες να δώσεις αγκαλιές με γνώμονες τα χέρια και όχι την καρδιά.

Σε συγχωρώ βαθιά μέσα μου παρόλα αυτά. Βλέπεις είναι πιο εύκολο να σκύψεις το κεφάλι παρά να το σηκώσεις. Σε παραδέχομαι. Προσπάθησες πολύ να νικήσεις κάθε φραγμό εγωισμού που έδιωχνε τη περηφάνεια σου. Προσπάθησες να σηκώσεις ανάστημα εκεί που το ‘χες πραγματικά ανάγκη. Δεν μπόρεσες. Και πάλι. Δεν τ’ άντεχε η ψυχούλα σου τέτοιο βάρος για να το σηκώσει.

Θα γίνω γραφική και θα πω πως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Κι εσύ; Εσύ ίσως δεν ήθελες. Ίσως δεν ήθελες να προδώσεις το ποιόν τούτης της ψυχής σου. Ίσως δεν μπόρεσες κι ίσως προσπάθησες μα χάθηκες στο δρόμο. Μα ίσως και να ντράπηκες. Ντράπηκες να τη φανερώσεις. Φοβήθηκες μήπως κοιτώντας με κατάματα προδώσεις όλα σου τα λάθη. Όλα σου τα πάθη & όλα σου τα ψέματα.

Μα αυτό που δεν ήξερες, είναι πως τα μάτια λένε μόνο αλήθειες. Δεν χωρούν ψέματα & δόλος μπροστά στο θέαμα των ματιών. Κι αν… Αν τολμούσες να μου παραδώσεις τις δυο αυτές σου κόρες, τότε σίγουρα… Σίγουρα κάτι θα παρατηρούσα που θα με συνέπαιρνε (…)

imageedit_3_4141846876 — Νάσια.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s