Οι μικρές λεπτομέρειες της ζωής. | Από την Βίκυ.

372b4872d4c814fb09e3cf1201a4efbe.jpg

Αν με σημαδεύει μία φράση από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι, αυτή είναι πως οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά. Αν το καλοσκεφτείς αυτή η φράση βγάζει νόημα χωρίς να το φιλοσοφήσεις για πολύ. Κι όμως τις περισσότερες φορές αυτές τις λεπτομέρειες δεν τις εκτιμούμε ή χειρότερα δεν τις προσέχουμε καν. Είναι πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα. Πράγματα τόσο υλικά όσο και πνευματικά. Τα υλικά τα γνωρίζουμε πάνω κάτω… Ένα πιάτο φαγητό και ένα σπίτι. Οι περισσότεροι τα έχουμε και θεωρώντας ότι είναι δικά μας πιστεύουμε ότι κανένας δεν μπορεί να μας τα πάρει.

Στα πνευματικά «πράγματα» οι λεπτομέρειες είναι πιο μικρές και πιο αυθόρμητες. Σε αυτά ανήκουν οι φίλοι μας, τα χαμόγελα μας και η οικογένειά μας. Βλέπεις είναι άνθρωποι που μοιραστήκαμε πολλά μαζί τους και τους θεωρούμε ένα με εμάς. Πως γίνεται λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι να μας αφήσουν; -Εδώ που τα λέμε δεν θα μας αφήσουν- αλλά αυτό δεν τους καθιστά δεδομένους. Τα υλικά δεν διαρκούν για πάντα. Όσο καλά και να τα προσέξεις, μία μικρή απροσεξία μπορεί να τα σπάσει.

Το ίδιο ισχύει και με τους ανθρώπους. Είναι η λεπτομέρεια στη ζωή σου. Τα άτομα που αγαπάς και σε κάνουν καθημερινά να γελάς. Εκείνοι που σου υπενθυμίζουν να προσέχεις τον εαυτό σου, είναι αυτοί που χρωματίζουν την γκρίζα ρουτίνα σου. Αυτοί δεν είναι τόσο εύθραυστοι όσο οι πορσελάνινες κούκλες σου. Αντέχουν στα ζόρια και τις πιέσεις. Γι’αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει κάθε μέρα να χαιρόμαστε για τις ανέσεις που έχουμε. Να ρίχνουμε μια ματιά γύρω μας και να παρατηρούμε όλους εκείνους, τους πολλούς & τους λίγους που είναι δίπλα μας.

Είναι οι μικρές λεπτομέρειες μέσα στη ζωή μας και κάνουν πάντοτε τη διαφορά! Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους δείχνουμε κάθε μέρα την αγάπη μας και να μην θεωρήσουμε ποτέ, τίποτα απ’ όσα μας προσφέρουν δεδομένο. Γιατί ως γνωστών τα δεδομένα κάποια στιγμή γίνονται ζητούμενα και πάω στοίχημα πως θέλει ζόρι να χάνεις τους ανθρώπους.

-- Βίκυ | Haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες. — Βίκυ

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s