Η ανθρωπιά είναι αρετή. | Από την Στέλλα.

cc9f38622c35c171b5283973f03f3fbd.jpg

Το να νιώθεις λίγο παραπάνω από του άλλους πονάει. Εσύ είσαι λίγο παραπάνω άνθρωπος, αγαπάς τα πάντα γύρω σου, συγχωρείς εύκολα και πάντα ο ώμος σου θα αποτελεί στήριγμα για κάποιον άλλον. Είσαι ο καλύτερος φίλος, ο καλύτερος σύντροφος και μέσα σου δεν χωράει κακία και μιζέρια. Ο σκοπός σου είναι πάντα καλοπροαίρετος, δίχως να σκέφτεσαι όλα όσα βασανίζουν τα μυαλά των άλλων.

Τι γίνεται όμως όταν εκμεταλλεύονται την δική σου καλοσύνη; Δυστυχώς, δεν σκέφτονται όλοι όπως εσύ. Ευτυχώς, δεν νιώθουν όλοι όπως εσύ. Όσο καλά και να φερθείς σε κάποιον, μοναδικός λόγος για το πως θα στο ανταποδώσει ή όχι είναι η ίδια του η συνείδηση και μόνο. Αν εκείνος δεν επιθυμεί να δώσει πίσω ό,τι πήρε, -λιγότερο ή και περισσότερο- , δεν εξαρτάται απ’ το πόσα έδωσες εσύ.  Και κάπως έτσι απογοητεύεσαι όταν σε πατούν κάτω.

Ίσως να σε περάσουν για χαζό ή αφελή που δεν ανταποδίδεις την άσχημη συμπεριφορά που εισπράττεις. Εσύ ξέρεις καλά τι είσαι και γιατί. Και σκοπός δικός σου δεν είναι να διορθώσεις τη γνώμη τους για εσένα, να την αναδημιουργήσεις ή να την εξελίξεις. Δικός σου σκοπός είναι απλά να παραβλέπεις ό,τι σε χαλά. Να προσπερνάς αυτό που σε εμποδίζει. Είσαι διαφορετικός; Ίσως. Είσαι άνθρωπος; Αναμφίβολα ναι. Είσαι ένα έμβιο ον, που ζει, αναπνέει και σκέφτεται. Πράγματα που λίγοι εκεί έξω κατανοούν και πραγματοποιούν.

Νιώθεις,εκφράζεσαι, έχεις προσωπικότητα και θα έπρεπε να είσαι περήφανος για αυτό. Το να λειτουργείς με οδηγίες, δίχως αισθήματα και ανθρωπιά, είναι εύκολο.
Συχνά σε ρωτούν «Γιατί δεν γίνεσαι λίγο πιο σκληρός;». Δεν τους ακούς. Γεννήθηκες και παραμένεις άνθρωπος με όποια αρετή κι αν συνοδεύεται αυτό. Αδιαφορία στους κακόψυχους, κάποια στιγμή θα μετανιώσουν & η τιμωρία θα ‘ρθει από μόνη της.

imageedit_1_6826445680 — Στέλλα

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s