Ο κόσμος καταστράφηκε & εγώ ακόμη σ’αγαπώ. | Από τη Νάσια.

de4a3e42fc1b59b92704228e4048497c

Θα μ’αγαπάς ακόμη κι αν τελειώσει ο κόσμος; Όταν όλα θα έχουν τελειώσει, εσύ θα είσαι εκεί να τα αρχίσουμε όλα απ’ την αρχή; Θα είσαι εκεί για εμένα, όταν όλοι θα ‘χουν φύγει στα κλεφτά; Θα μπορώ πια να κρυφτώ στο δικό σου καταφύγιο όταν κάθε γωνιά του κόσμου μου θα αποτελεί απειλή; Ψίθυροι φόβου & αμφιβολίας μες τ’ αυτί μου με επισκέπτονται τα βράδια. Μήτε είσαι εσύ, μήτε η ίδια μου η σκέψη που δειλιάζει να φανερωθεί. «Ναι.», απαντώ σε ό,τι κι αν ρωτήσεις. Ναι, σ’ακολουθώ & στον πιο δύσκολο δρόμο σου.

Ο κόσμος ήδη καταρρέει, βυθίζεται στο ίδιο το κακό που προξένησε. Κι εγώ… εγώ δεν έχω ξανά νιώσει πιο βαθιά, ευτυχισμένα πνιγμένη στην αγάπη σου. Ανάμεσα σε χιλιάδες μαύρες κουκκίδες, είσαι εκείνη η άσπρη, η ελπιδοφόρα στο γκρίζο μου φόντο. Είσαι εκείνο το χέρι που το ‘χω τόση ανάγκη πια να πιαστώ.  Είσαι εκείνο το χέρι που άπαξ και πιαστώ, θα κάνει σύμμαχο το άλλο και θα με φυλακίσουν μια και καλή στη δική τους αγκαλιά.

Ρωτάς -αν- θα μείνω. Ρωτάς κι αν θα φύγω. Δεν ξέρω τι να απαντήσω. Ντρέπομαι να σ’ αντικρίσω και να σου δώσω υποσχέσεις. Είναι πληγές οι υποσχέσεις, με τις λέξεις μαχαίρια να τις καρφώνουν ξανά & ξανά. Αποφεύγω να σε πληγώσω. Αποφεύγω να σε εκδικηθώ για όλα εκείνα τα ορκίζομαι που μου εκμυστηρεύτηκες. Το μόνο που κάνω, το μόνο που τολμώ, είναι να σε κρατώ απ’το χέρι. Σφιχτά & πού και πού και πιο χαλαρά. Φροντίζω να σε αιχμαλωτίζω για τα καλά στην αγάπη μου. Φροντίζω να σ’ αφήνω ελεύθερο να δεις το πόσο διαφέρουν οι άλλοι από ‘μας. Κι αν μ’αφήσεις, θα σ’ αφήσω. Κι αν σ’αφήσω, θα χαθείς.

-- Νάσια | Αρχισυντάκτρια & Δημιουργός του Haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες. — Νάσια

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s