Μη φοβάσαι να ρισκάρεις. | Από τη Στέλλα.

a560c91c497d3bd07b6169d2485cb4f8

Το να ρισκάρεις  σου μαθαίνει πολλά , είτε να τα χάνεις όλα είτε να τα κερδίζεις. Το να μένεις όμως στάσιμος με τις ρίζες που φυτρώνουν στα πόδια σου, να μεγαλώνουν, δεν σε ευνοεί ιδιαίτερα. Κερδισμένος δεν είναι αυτός που κέρδισε κάποιο έπαθλο. Κερδισμένος είναι αυτός που τα πόνταρε όλα και κατά την διάρκεια -ασχέτως από το αποτέλεσμα κέρδισε μια εμπειρία, έμαθε να ζει. Δεν αναφέρομαι σε παιχνίδια τύχης , αλλά στην ίδια την ζωή.

Ρίσκο είναι να ποντάρεις στους ανθρώπους , να χτίζεις πάνω τους προσδοκίες και όνειρα. Ρίσκο είναι να ξεγυμνώνεις την ψυχή σου σε κάποιον και να επιμένεις σε καταστάσεις που απαιτείται να σου ρουφήξουν κάθε ψυχική σου δύναμη. Ρίσκο είναι να αφήνεσαι σε κάποιου έρωτα τα χέρια. Κάνεις δεν είπε πως τα ρίσκα είναι εύκολα και πως εν τέλη δεν σε κουράζουν. Όπως επίσης κάνεις δεν μπορεί να προβλέψει με σιγουριά το αποτέλεσμα.

Πάρε το ρίσκο και μην φοβάσαι να ποντάρεις σε πρόσωπα & καταστάσεις , μην φοβάσαι να εκφραστείς ελεύθερα ή να ζήσεις όπως επιθυμείς. Καλύτερα με την εμπειρία παρά με την απορία. Αν δεν πάρεις το ρίσκο για να κάνεις την σκέψη σου πράξη δεν θα μάθεις ποτέ σε ποιο δρόμο θα σε οδηγούσε η επιλογή σου. Θα  μένεις μια ζωή με την απορία, και το ‘’αν’’. Αυτό το αν που δε προβλέπει στα σίγουρα τι θα γινόταν -αν-. Και κάποια στιγμή εκείνο το ‘’αν’’ θα σε τρώει σαν το σαράκι.

Κάπως έτσι μαζεύουμε και απωθημένα. Επειδή δειλιάσαμε να στείλουμε εκείνο το μήνυμα. Επειδή δεν τολμήσαμε να δώσουμε εκείνο το πρώτο ή το τελευταίο φιλί. Επειδή φοβηθήκαμε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Τι κι αν στα επόμενα δυο βήματα βρίσκαμε την ευτυχία; Δεν πήραμε το ρίσκο καν για το πρώτο βήμα. Κι έτσι…δε θα μάθουμε ποτέ.

-- Στέλλα | Haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες. — Στέλλα.

 

 

«Διάβασε» τη Στέλλα . . . εδώ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s