Υπήρξαμε για λίγο φίλοι. | Από την Εβελίνα.

19431859261e12c5ba63da8f57b776ee

Ένα από τα ωραιότερα δώρα και μια κατάσταση που σε κάνει να καυχιέσαι στη σκέψη της και μόνο είναι οι άνθρωποι που επέλεξες να συντροφεύουν τη ζωή σου. Εκείνοι που ονόμασες φίλους, τους εκμυστηρεύτηκες προσωπικές σου στιγμές και πόσο μάλλον ζήσατε άλλες τόσες μαζί. Όμως, υπάρχουν και εκείνοι που τα φέρνουν έτσι οι συγκυρίες και καταλήγουν σαν δυο ξένοι ενώ κάποτε γνωρίζονταν πολύ καλά.

Γράφω για εκείνους τους φίλους που υπήρξαν για λίγο μόνο, περπάτησαν για λίγες μέρες, μήνες δίπλα μας, χάνοντας έπειτα το δρόμο. Όμως όλα είναι επιλογές και τον δρόμο αν θέλεις τον ξανά βρίσκεις. Το να χάσεις έναν άνθρωπο σημαίνει στο μεγαλύτερο βαθμό πως ήταν μια καθαρά συνειδητή επιλογή σου. Και εκεί μπορεί να οδηγήθηκες είτε από μια λάθος κίνηση του ανθρώπου που ονόμαζες τόσο καιρό ‘φίλο’ σου είτε διότι συνειδητοποίησες πως οι πεποιθήσεις σας, οι χαρακτήρες σας δε συμβαδίζουν όσο φιλοδοξούσατε.

Βέβαια και ένα δικό σου λάθος μπορεί να σε απομακρύνει από κάποιον. Σ’ αυτήν την περίπτωση αποφασίζεις ή να παραδεχθείς τα λάθη σου, πράγμα δύσκολο για τους περισσοτέρους ή να τον στερηθείς πράγμα δυσκολότερο, καθώς για να επέλεξες να τον έχεις δίπλα σου σημαίνει πως τον χρειάζεσαι. Αυτό σαφώς συμβαίνει τις περισσότερες φορές, γιατί υπάρχουν και εκείνες που για κάποιους η φυγή εθεωρείτο ο πιο εύκολος δρόμος. Και πράγματι.. η φυγή είναι από τις πιο εύκολες στροφές.

Τι μας αναγκάζει όμως να οδηγηθούμε εκεί; Μήπως ο άλλος δεν υπήρξε τόσο σημαντικός όσο τον παρουσιάζαμε στη ζωή μας; Μήπως πάντοτε κυριαρχούσε μια ανασφάλεια ότι θα τον χάναμε αργά ή γρήγορα από αυτή; Ό, τι και να σε οδηγεί σε αυτόν το δρόμο το μόνο σίγουρο είναι πως ή θα πληγωθείς ή θα πληγώσεις. Χάνοντας και κερδίζοντας από τη ζωή μαθαίνεις τελικώς ότι όλα γίνονται για κάποιο σκοπό. Πως χθες στο άλμπουμ φωτογραφιών σου είχες ανθρώπους που σήμερα ούτε τα βλέμματα σας δε διασταυρώνονται. Και τότε συνειδητοποιείς, αν ποτέ σταθείς τυχερός να το συνειδητοποιήσεις, ότι δεν ωφελεί να στερείς και να σου στερούν ανθρώπους.

Όλοι εκείνοι που πέρασαν από το δρόμο σου για κάποιο λόγο ήρθαν. Με κάποιους τον ανακαλύπτεις βαδίζοντας πλάι σου, ενώ με άλλους την ώρα που τα χιλιόμετρα είναι πολλά για να καταφέρουν να ξαναϊδωθούν οι δρόμοι σας.

-- Εβελίνα | haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες. — Εβελίνα.

 

 

— Κάθε Σάββατο εδώ. —

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s