Και στην καλύτερη… γκέι. | Θέμης. #Teaνακάνω;

 

336373110c4f1d4b8156b30113d8fa63.jpg

 

Ναι, εγώ είμαι.

Ναι εγώ είμαι το αγόρι που πάντα είχε ένα ψευδώνυμο... περίεργος, ανώμαλος και στην καλύτερη περίπτωση γκέι. Η ζωή για εμένα ήταν δύσκολη από την αρχή της μόλις. Γιατί ; Γιατί κατάλαβα πολλά πράγματα από νωρίς. Και γιατί είναι κακό να ξέρεις πολλά πράγματα από νωρίς; Γιατί απλά δεν είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις τις απαντήσεις που δίνονται στα αναπάντητα ερωτήματά σου.

Η ζωή μου ήταν…

Με αγόρια δεν έκανα πολύ παρέα. Πάντοτε παρέα μου ήταν τα κορίτσια. Πάντοτε φυσικά υπήρχε η περιέργεια των γονιών μου γιατί δεν είμαι «φυσιολογικός« όπως θα «έπρεπε« να είναι ένα «κανονικό« αγόρι. Ποτέ δεν μου άρεσαν τα απολύτως καθορισμένα για αγόρια πράγματα. Πάντα μου άρεσαν τα μαλλιά, το μακιγιάζ και το παιχνίδι με τα κορίτσια. Γι’ αυτό και δυσκολεύτηκα. Δυσκολεύτηκα πολύ να βρω την ταυτότητα μου. Το ποιος είμαι, το τι θέλω, το τι θέλουν οι άλλοι από εμένα και γιατί.... 

Τότε κατάλαβα…

Τότε είναι που κατάλαβα ότι είμαι διαφορετικός. Τότε στην πέμπτη (5η)  δημοτικού μόλις έντεκα (11) χρόνων αφού πέρασε λίγος καιρός και μπόρεσα και βρήκα την ταυτότητα μου, κατάλαβα. Προσπάθησα να το πω σε έναν φίλο μου τότε. Ένα άτομο που ευελπιστούσα να ακούσει, να καταλάβει -& αν όχι να καταλάβει- έστω να συμπονέσει.  Δυστυχώς διάλεξα το λάθος άτομο. Δεν με έκρινε, ούτε καν προσπάθησε. Απλά απομακρύνθηκε. Κι αυτό κατά την ταπεινή, μικρή ψυχούλα μου, ήταν αρκετό. Παρ’ όλα αυτά κατάφερα & προχώρησα γρήγορα στην ζωή μου. Βρήκα διάφορα εμπόδια από κοντινούς μου ανθρώπους. Όλο αυτό όμως, παρ’όλα τα δεινά, με έφερε κοντά με άτομα που απρόσμενα με στήριξαν περισσότερο & από δικούς μου ανθρώπους. Κι ο ένας γινόταν δύο….& οι δύο γίνονταν δέκα. Κι ελπίζω ακόμη και τώρα αυτοί οι δέκα να συνεχίσουν να υπάρχουν στη ζωή μου, στηρίζοντας τα θέλω και τα πρέπει μου.

#homophobia  #proudtobe

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s