Ο κόσμος γύρω μου. | Θέμης.

a430d5d09075ce742de1670df7e85051

Οι συνήθειες.

Δεν υπάρχει φυσιολογικό... μόνο συνηθισμένο.... Οι συνηθισμένοι άνθρωποι και για να
είμαι πιο συγκεκριμένος τα συνηθισμένα αγόρια. Αυτό μου έμαθαν από μικρό παιδί. Τα συνηθισμένα αγόρια δεν βάφονται, δεν παίζουν με κούκλες. Δεν “συνηθίζεται” καν να παίζουν με κορίτσια. Ομολογώ πως αυτό πίστευα και μέχρι πριν λίγο καιρό. Πλανευόμουν στον ψεύτικο κόσμο τους δίχως να είμαι αυτό που πραγματικά ζητούσα από τον εαυτό μου.

Μια έντονη θέληση…

Ώσπου ήρθε η στιγμή που γεννήθηκε μέσα μου μια έντονη ανάγκη και θέληση για τον δικό μου προσωπικό καλλωπισμό. Ήθελα να προσέχω τον εαυτό μου και τίποτε περίεργο δεν φαινόταν να συμβαίνει με όλο αυτό. Το μόνο περίεργο ως προς τους άλλους ήταν πως με πρόσεχα λιγάκι παραπάνω απ’ ότι άλλα αγόρια τον εαυτό τους. Δεν μιλώ μονάχα για μαλλιά και ρουχισμό. Αυτά μπορούσαν έστω να απασχολούν πολλά αγόρια της ηλικίας μου. Μου άρεσε το μακιγιάζ. Πάνω μου. Σε όλο μου το πρόσωπο. Ο μόνος τρόπος για να βλέπω το μακιγιάζ είναι αυτός της τέχνης, της δημιουργίας, της έκφρασης συναισθημάτων.

Ένα χρόνο πριν κατάφερα ολομόναχος και απόκτησα τ πρώτη μου συλλογή από μακιγιάζ. Ξεκίνησα με σκληρή δουλειά να καταλάβω πως λειτουργούν όλα αυτά και πως μπορ΄εγώ να τα εφαρμόσω. Η αρχή ήταν δύσκολη. Και τα σχόλια πήγαιναν & ερχόντουσαν δίχως δισταγμούς. Δεν το έβαλα όμως κάτω συνέχισα να κάνω αυτό που ήθελα, αυτό που έδινε ζωή μέσα μου. Μέρα με τη μέρα γινόμουν όλο και καλύτερος. Κι αυτό… αυτό με έκανε να αισθάνομαι λιγάκι παραπάνω υπερήφανο για εμένα.

Ο κόσμος γύρω μου…

Όσο καλός κι αν γινόμουν, όσο κι αν έδειχνα πως αγαπώ ό, τι κάνω, ο κόσμος φρόντιζε να είναι εκεί για εμένα κάθε ημέρα που ένιωθα λίγη παραπάνω αυτοπεποίθηση & να μου την καταστρέφει. Ο κόσμος κρίνει το διαφορετικό, αυτό που ξενίζει στο μάτι του. Εγώ έχω μάθει ότι ο καθένας μας είναι όμορφος με τον δικό του τρόπο. Και σε κανέναν, μα κανέναν δεν έχει δοθεί το δικαίωμα να κρίνει τα θέλω του συνανθρώπου του ως προς το οτιδήποτε. Παρ’ όλα αυτά με τον καιρό και σιγά σιγά κατάφερα να μην με νοιάζει η μονόπλευρη όψη που έβλεπε ο κόσμος τα πράγματα. Τα αρνητικά σχόλια, τα αδιάκριτα βλέμματα και οι έντονες συζητήσεις πάνω στο όνομα μου ήταν απλά λίγα παραπάνω χτυπήματα. Τα έχω βρει με τον εαυτό μου & με αυτό που κάνω. Κι αυτό δεν μπορεί τίποτε να το αλλάξει.

imageedit_3_5401888500.png — Θέμης.

Advertisements

One thought on “Ο κόσμος γύρω μου. | Θέμης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s