Μείναμε δίπλα τους κι ας μην το έμαθαν ποτέ. | Από τη Βίκυ.

2e87c25644a4e26a853637227c580d4e

Έρχονται και φεύγουν οι άνθρωποι εαυτέ μου. Άνθρωποι περαστικοί, άνθρωποι που έμειναν όσο διαρκεί ένα όνειρο. Άνθρωποι με αισθήματα και στιγμές που είχαν κλείσει προ πολλού το εισητήριο της επιστροφής τους. Κι εσύ τι έκανες; Κάθισες σταθερός να τους βλέπεις να χαράζουν πορεία. Κάθισες άπραγος να τους κοιτάς να φεύγουν όλο και πιο μακριά σου.

Για πόσους έγινες στάση; Πόσοι σε σημάδεψαν στον δρόμο τους; Ποιούς άντεξες και για ποιούς θα γινόσουν αιώνιο φανάρι; Έρχονται και φεύγουν οι άνθρωποι εαυτέ μου, μα μην τους κοιτάς με παράπονο όταν γυρίζουν την πλάτη. Να δίνεις τις καλύτερες ευχές και να θυμάσαι τα πιο ευχάριστα. Μην τους κρατάς κακία γιατί κανένας δεν έμεινε χωρίς να τον κρατήσεις. Είτε ως αποδημητικά πουλιά είτε ως άγγελοι οι άνθρωποι ανοίγουν τα φτερά τους και πετούν. Άλλοι μακριά, άλλοι για λίγο και άλλοι για πάντα.

Ήρθαν και έφυγαν οι άνθρωποι εαυτέ μου. Θα ξανάρθουν και θα ξαναφύγουν. Σαν αδιάκοπο ρολόι που κάνει συνεχώς κύκλους. Κι εσύ; Εσύ πρέπει να ακολουθείς μαζί τους αυτή την ατέρμονη φυγή κι επιστροφή τους. Κάποιους τους ξεχάσαμε και κάποιοι μας λείπουν όσο τίποτα άλλο. Μείναμε δίπλα τους εαυτέ μου και ας μην το έμαθαν ποτέ. Διακριτικά τους συνοδεύσαμε όπως η σκιά τους και σε κάθε βήμα να τους ευχόμαστε να ανοίξουν όσο πιο πολύ μπορούν τα φτερά τους στο δρόμο που επέλεξαν.

-- Βίκυ | Haveatea.gr | Στη στήλη In-tea-mate. — Βίκυ.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s