«Τι θα πει ο κόσμος;» | Θέμης #Teaνακάνω;

logotelikoaspro

 

7bc63d308d159793eaf48dc256d41e2f.jpg

 

Οικογένεια για ‘μένα…

Η οικογένεια.... μια τόσο δυνατή λέξη και ένας τόσο δυνατός δεσμός αναπτύσσεται σε δυο-τρεις λεξούλες στα αυτιά του καθενός... όχι όμως στα δικά μου... Εγώ όταν ακούω οικογένεια δεν σκέφτομαι τραπέζια, συγγενείς, χάρες κι ό, τι μπορεί να φανταστεί ένα κοινό παιδί. Αυτό που σκέφτομαι εγώ όταν ακούω οικογένεια είναι μια φράση ψέμα. Ένας δεσμός άλυτος για τους περισσότερους μα πολύ εύκολα να σπάσει για εμένα. Η φράση που συνηθίζουν να μου υπενθυμίζουν φίλοι και γνωστοί είναι πως «Η οικογένεια σου θα σ’αγαπάει για αυτό που είσαι.». Και βάζουν τελεία. Δίχως να τους νοιάζει το μετά. Δίχως να γνωρίζουν πόσο πόνο μπορεί να προκαλέσει εκείνο το «αλλά» που ξέχασαν να βάλουν στη πρόταση τους.

«Τι θα πει ο κόσμος;»

Θα σας πω εγώ το «αλλά«. Εγώ που το ένιωσα, το κατάλαβα και πορεύτηκα με αυτό θελημένα και μη. Η οικογένεια σου σε αγαπάει έτσι όπως είσαι. Αρκεί…αρκεί να μην διαφέρεις από το συνηθισμένο. Αρκεί να μην είσαι διαφορετικός. Αρκεί να μην είσαι γκέϊ, λεσβία, bi, τρανς ή οτιδήποτε διαφορετικό... ή μάλλον οτιδήποτε «ασυνήθιστο« για αυτούς. Φυσικά, αυτό που καίει κάθε λογική τους, αυτό που καταρρίπτει κάθε συναίσθημα συμπόνοιας ως προς τα παιδιά, τους φίλους, τους ανθρώπους τους είναι το «Τι θα πουν στο κόσμο;». Σ’ αυτόν τον καταραμένο κόσμο, που κρίνει, προσβάλλει, διαφωνεί με οτιδήποτε πράξεις ή πεις.

Αγαπημένη μου μαμά & αγαπημένε μου μπαμπά,

Η ζωή γεννήθηκε για αλήθειες. Για γεγονότα και πραγματικότητες που είτε θέλουμε είτε όχι, απαιτείται να παραδεχθούμε και να προευτούμε με αυτές. Από εκεί και πέρα, ο κάθε άνθρωπος επιλέγει ποιο δρόμο αλήθειας θα επιλέξει. Εκείνον που οδηγεί στην αλήθεια της ψυχής, τον ξεκάθαρο, τον ευθύ; Ή εκείνον που οδηγεί στο ψέμα, την υποκρισία και το δήθεν κρυφτό σας πίσω απ’ το δάχτυλο σας; Με αυτό που θα επιλέξετε, μ’ αυτό θα πορευθείτε. Απαιτείται όμως, να μην αναγκάζετε κανέναν να ακολουθήσει το δικό σας δρόμο, αυτόν που εσείς διαλέξατε. Η επιλογή μου κι η επιλογή σας. Κι αν..αν ποτέ βρεθούμε σε κοινό δρόμο, θα χαρώ να σας καθοδηγήσω.

Ζήσε τη ζωή σου ελεύθερα. Μην εξαρτάς επιλογές και θέλω σε πρέπει άλλων. Ζεις μόνο μια φορά. Φρόντισε να σου μείνει αξέχαστη.

 

 

imageedit_3_5401888500Θέμης.

 

 

 

#saynotoviolence  #proudtobe

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s