Εσύ που ακούς τα πάντα… | Από την Εβελίνα.

cadd76cf12daa3154e55a667b9e9812d.jpg

Εκείνοι οι άνθρωποι που αποτελούν συνοδοιπόροι, σύμβουλοι, προστάτες, το πρώτο τηλέφωνημα και στα εύκολα και στα δύσκολα. Που ακούνε τα πάντα, πάντα. Κάθε γέλιο μας, κλάμα, παράπονό μας, ανησυχίες, τα πιο τρελά μας όνειρα. Εκείνοι που μέτρο σύγκρισης δεν υπάρχει, αυτοί που αποτελούν μοναδικότητα, η φωνή που καταφέρνει να μας ηρεμήσει κι ας μη μας λέει τίποτα. Ξέρετε, χρειάζεται και αυτό μια κάποια τέχνη, καθώς όλοι οι υπόλοιποι λένε και ξανά λένε και δουλειά δεν κάνουν τελικά.

Υπάρχει στη ζωή του καθενός ο άνθρωπος που αποτελεί την πρώτη φωνή της λογικής, η μονή που πραγματικά καταφέρνει να σε ηρεμήσει. Εκείνοι που έχουν καταλάβει πως τα λόγια δεν έχουν καμιά σημασία, πως η αγκαλιά τους και μόνο, η σκέψη τους, το κλάμα τους όταν δεν είσαι καλά, σε κάνει να νιώσεις καλύτερα νιώθοντας πως κάποιος πραγματικά είναι εδώ. Υπάρχει στη ζωή του καθενός ο άνθρωπος που δε μιλάει παρά μόνο ακούει τον άλλον, τον αφήνει να ξεσπάσει, να βρίσει, να πει λόγια που θα μετανιώσει αλλά θα τα πει και θα τον ακούσει για να τα βγάλει από μέσα του.

Εκείνος που σε έχει ακούσει και από την καλή και από την ανάποδη, που δε στέκεται στην μια καλησπέρα που αναγκαστικά πρέπει να είναι με χαμόγελο. Που καταλαβαίνει πότε δεν είσαι καλά και πότε πετάς από τη χαρά σου. Ο άνθρωπος που θα πάρεις αργά το βράδυ ή πολύ νωρίς το πρωί, ο άνθρωπος που δε σε νοιάζει τι ώρα στο κάτω- κάτω θα του τηλεφωνήσεις, θα κουτσομπολεύσετε, θα βγάλεις όλη την απελπισία σου, ο άνθρωπος που μόνο αυτός σε κάνει να βλέπεις αλλιώς τα πράγματα. Που θα τον πάρεις τηλέφωνο θα φταίνε όλοι οι άλλοι και θα ξεσπάσεις πάνω του.

Εκείνος που είναι τόσο ίδιος με εσένα και τόσο διαφορετικός, που θα σου μιλήσει σκληρά όταν έχεις κάνει λάθος και πάντα θα σε προστατεύσει. Αυτός που ακούει τα πάντα ξέρει και τα πάντα. Η μόνη γνώμη που πραγματικά μετράει, η πρώτη γνώμη που καταφέρνει να μηδενίσει και την τελευταία που θα ζητήσεις. Ο άνθρωπος που θα πεις τα πιο μεγάλα σου όνειρα χωρίς να σε κοροιδέψει, να σε ζηλέψει, που θα προσπαθήσει να βρει μια λύση που θα σου αρέσει όχι απλώς να σου βρει λύση για κάποιο πρόβλημά σου, γιατί αυτός ξέρει τι σου αρέσει. Ο άνθρωπος που ακούει τα πάντα, πάντα, για πάντα!

Η φωνή που όσες και να έχεις δίπλα σου μόνο αυτή καταφέρνει να ακουστεί τόσο όμορφα δυνατά. Εκείνος που από την ανάσα σου και μόνο ξέρει αν κλαις, αν διψάς, μήπως πεινάς; Το τρίτο σου αυτί, ο άνθρωπος – υπομονή για τα τόσα που έχει ακούσει και θα ακούσει! Αυτοί που ακούνε τα πάντα, εσύ που ακούς τα πάντα, μείνετε λίγο στο ακουστικό να ακούσετε και κάτι άλλο: Σας αγαπάμε, γιατί αποτελείται την πραγματική διέξοδό μας!

-- Εβελίνα | haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες. — Εβελίνα.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s