Κι αν δε ζήσεις τώρα..τότε πότε; | Από τη Μίνα.

3f75de76e73c617dc766482cf33613f1

Α’ μέρος

Στην γέννηση του δόθηκε ένα χαρτί γεμάτο γρίφους και προειδοποιήσεις. Κανένα άλλο μωρό δεν έχει δεχθεί τέτοιο «δώρο». Όσο ήταν παιδί δεν μπορούσε να καταλάβει ούτε να τον επηρεάσει, οι δικοί του άνθρωποι του παρείχαν ασφάλεια, προστασία και συμβουλές βγαλμένες από τα δικά τους βιώματα. Μεγαλώνοντας θα τρόμαζε… Μεγαλώνοντας η ζωή του θα έπαιρνε άλλη διάσταση. Έπρεπε να έρθει αντιμέτωπος με κάτι το οποίο δεν ήξερε να διαχειριστεί και να ελέγξει.

Β’ μέρος

Ενήλικο παιδί κρατούσε στα χέρια του το χαρτί και δυσκολευόταν να πιστέψει πως αυτή είναι η πραγματικότητα. Ήταν παρορμητικός και περίεργος να ζήσει την πλέον ενήλικη ζωή του ανεξάρτητος χωρίς δίνει εξηγήσεις για το τι κάνει. Το χαρτί τον κρατούσε πίσω, τον γέμιζε ανασφάλειες και τον έκανε να υψώσει τοίχοι ώστε να μην τον πλησιάζει κανείς. Οι προειδοποιήσεις και οι δήθεν συμβουλές τον έκαναν να πορευτεί μόνος του, χωρίς συντροφιά είτε φιλική είτε ερωτική από φόβο και μόνο πως ίσως κάποια στιγμή πληγωθεί, απέρριψε πράγματα τα οποία θα τον έκαναν χαρούμενο από φόβο μήπως χάσει. Η επιλογή του ήταν να πληγώσει ανθρώπους που ήθελαν να μείνουν κοντά του, να συνεχίσει στη δουλειά που δεν τον χαροποιούσε και να παραμείνει σε ένα μουντό και φτωχό από παρουσίες σπίτι. Δεν ήταν επιλογή. Ήταν φόβος.

Γ’ μέρος

Μεγαλώνοντας άρχισε να συνειδητοποιεί ότι η ζωή του κυλούσε χωρίς κανένα νόημα, είχε χαθεί η ουσία για τα καλά. Δεν ήταν αργά για να αλλάξει την κατάσταση και να κάνει μία καινούρια αρχή μα εκείνος στεκόταν ανήμπορος μπροστά από το απέραντο κενό, ήταν τόσο αδύναμος που βούτηξε μέσα σε αυτό. Θα μπορούσε να σκίσει το χαρτί αλλά δεν είχε την δύναμη. Άμα έβρισκε την δύναμη για μία μόνο κίνηση ή ζωή του θα έπαιρνε την τροπή που της άξιζε, θα του δινόταν η ευκαιρία να γευτεί την χαρά και την λύπη της ζωής. Θα αγαπούσε, θα ερωτεύονταν, θα έκανε δυνατές φιλίες, θα δούλευε πάνω σε κάτι το οποίο θα τον έκανε χαρούμενο, θα έκανε κάτι το οποίο θα μετάνιωνε και κάτι που θα τον έκανε να γελάσει. Παρόλα αυτά επέλεξε να περάσει την ζωή του σπαταλώντας την.

Η ζωή του ήταν τρία στάδια. Δεν έζησε σε κανένα από τα τρία!

imageedit_1_5777505658.png — Μίνα.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s