Τα εύκολα δεν ήταν ποτέ για εμάς. | Από την Έλενα.

66a1460dc9da6e0d4737c372c82effc5

Δεν είμαι εύκολος άνθρωπος. Κάποιοι μπορεί να πουν πως είμαι ένας απο τους πιο δύσκολους ανθρώπους που θα γνωρίσεις. Αν είσαι αρκετά τυχερός να το κάνεις. Δε μιλάω πολύ. Αν με πετύχεις τυχαία στο δρόμο είναι πολύ πιθανό να σκεφτείς «τι καριόλα είναι αυτή». Και θα έχεις δίκιο. Είμαι καριόλα. Ποτέ δεν αρνήθηκα τίτλους που επάξια έχω κερδίσει. Αν είμαι περήφανη γι αυτούς ; Ναι, είμαι. Δεν υπάρχει λόγος για ντροπές. Μπορεί να μην επέλεξα να γίνω αυτό που είμαι. Μπορεί να με ήθελες αλλιώς. Αλλά τώρα είμαι εγώ κι έχω τα κότσια να το υποστηρίξω. Έχω τα αρχίδια να βγαίνω κάθε βράδυ στραβωμένη και να με κοιτάς λοξά. Δε χρειάζομαι δήθεν χαμόγελα και νάζια για να έχω πέραση. Ξέρεις γιατί γουστάρω που είμαι έτσι; Γιατί ενώ εσύ μπορεί να με διαλέξεις ανάμεσα σε τόσες, εγώ θα σε επιλέξω. Αν αξίζει να σκάσω χαμόγελο και να ξεστραβώσω. Δε το κάνω στον καθένα. Οπότε αν με έχεις δει να σου χαμογελάω, να θεωρήσεις τον εαυτό σου τυχερό.
Δε γουστάρω τα εύκολα. Αυτά που έρχονται αβίαστα και φαίνονται στρωμένα. Γι αυτό και δε γουστάρω εύκολους ανθρώπους. Αυτούς που θα πούνε «γάμησε την μωρέ, ενα χαμόγελο δε σκάει». Δε χαρίζω και δε χαρίζομαι. Τα μετράω τα χαμόγελα μου. Θέλει να παλέψεις με πολλά κουμπιά μέχρι να μ’ανοίξεις. Κι αν τα καταφέρεις. Είναι αρκετοί που είπαν «Ναι, τώρα τα κατάφερα » μα δεν είχαν φτάσει ούτε στα μισά.
Κι αν εσύ θέλεις να μπλέκεις με τέτοια καριόλα χωρίς να κωλώσεις στην πρώτη στραβή, χωρίς να τσατιστείς και να το βάλεις στα πόδια τότε ναι. Σε γουστάρω. Σε γουστάρω γιατί δεν επαναπαύεσαι. Σε γουστάρω γιατί ούτε κι εσύ είσαι εύκολος άνθρωπος.
Εγω μωρό μου ψάχνω να βάλω ανθρώπους στη ζωή μου με μυστικούς συνδιασμούς που θα παιδευτώ να ξεκλειδώσω. Όπως συνδιασμούς έχω γεμίσει και η ίδια. Είμαι πολύ μικρή για να βαριέμαι και πολύ μεγάλη για να τα παρατάω.
Οπότε ναι. Είμαι δύσκολος άνθρωπος. Γιατί θέλω δίπλα μου δύσκολους ανθρώπους.
Έχω γεμίσει κι έχω αδειάσει τόσες φορές που δε μου περισσεύουν άλλες. Τα χρώματα μου τα έφτιαξα μόνη μου κι ας σου φαίνομαι τώρα γκρι. Το γκρί είναι ουδέτερο χρώμα. Ξέρεις, λευκό και μαύρο. Κι εγώ δεν ήμουν ποτέ ουδέτερη. Η λευκό ή μαύρο.
Γι αυτό αν καταφέρεις να με ξεκλειδώσεις θα δεις κορδέλες και χρώματα, αλλά μη μπερδευτείς. Στο είπα και πριν, δε χαρίζω. Τα χρώματα μου είναι δικά μου. Μπορείς να τα θαυμάσεις εάν θες αλλά έως εκει. Κι αν είσαι αρκετά δύσκολος για εμένα, που ξέρεις, μπορεί να σε αφήσω κι όλας να παίξεις. Τι λες; Τολμάς ;

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s