Πάντα θα ανησυχώ. | Από τη Μίνα.

436647927c645b9c001445b225cb36bf.jpg

Για τον δικό μου άνθρωπο τρελαίνομαι κι αγχώνομαι. Υπερπροστατευτική όσο δεν πάει. “Πρόσεχε εκεί που είσαι”, “μην πιείς πολύ”. Φράσεις που έχει βαρεθεί να ακούει αλλά μένουν στο μυαλό του. Εξάλλου φαίνεται ότι του μένουν και ας πιεί και ένα δύο ποτηράκια παραπάνω, και ας γυρίσει σπίτι παραπατώντας, και ας κάνει εμετό και ας ζαλίζεται. Ξέρει ότι τον σκέφτομαι. Ξέρω ότι με σκέφτεται. Ξέρει πως ανησυχώ. Ξέρω πως ανησυχεί μη τυχόν κι ανησυχώ λιγάκι παραπάνω απ’ όσο πρέπει κι απ’ όσο μου κάνει κακό.

Δεν κρατάω κακία μα ούτε και νευριάζω. Δεν είναι κάτι το οποίο γίνεται συχνά αλλά όταν συμβαίνει μπαίνουν χίλιες δύο σκέψεις στο μυαλό μου. “Που να είναι;”, ” να είναι καλά”, “μήπως χρειάζεται βοήθεια;” Και καταλήγω να παίρνω τηλέφωνα και να στέλνω ένα σωρό μηνύματα. Μηνύματα άλλοτε αναπάντητα κι άλλοτε με απαντήσεις που με γαληνεύουν, με χαλαρώνουν. Λαμβάνω απάντηση “είναι όλα εντάξει μην ανησυχείς, δεν θα αργήσω”. Με καθησυχάζει, με ηρεμεί. Μετά από λίγη ώρα όμως πάλι τα ίδια.

Δεν είμαι υπερπροστατευτική αλλά παρανοϊκή. Παρανοϊκή για έναν έρωτα που τρέμω μακριά του. Για δυο χέρια που ζητάνε τα δικά μου. Για δυο μάτια μου αρνούμαι να αντικρίζουν άλλες κόρες πέρα από τις δικές μου. Γιατί στον έρωτα παρανοείς. Και στην αγάπη διαλύεσαι. Φτάνεις σε σημεία του εαυτού σου που ούτε καν είχες ανακαλύψει ποτέ. Πέφτεις και ξανά σηκώνεσαι για χάρη του. Πέφτεις για να τον προστατέψεις, μη τυχόν και πέσει, να πέσει στα μαλακά. Και σηκώνεσαι για να τον ξανά βοηθήσεις. Για να τον ανεβάσεις εκεί που του αρμόζει.

--Μίνα | Haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες. — Μίνα.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s