Μην γυρίσεις ποτέ πίσω στα παλιά. | Από τη Βασιλική.

06eb1c7037c70ffc1876cf5d349ccfd3

Άσχημο πράγμα να αναγκάζεσαι να φεύγεις από κάπου που δεν θες πραγματικά. Από κάπου που περνούσες καλά, που χαμογελούσες, που ζούσες. Έτσι δεν είναι; Και όμως μερικές φορές είναι ανάγκη να το κάνεις τόσο για το δικό σου καλό όσο και για την ευτυχία του άλλου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ήθελες να γυρίσεις απεγνωσμένα πίσω γιατί νοστάλγησες εκείνον, τα φιλιά, τις αγκαλιές του, τις συζητήσεις σας μέχρι το πρωί.

Κράτησε τις όμορφες αναμνήσεις σας και προχώρησε την ζωή σου. Μην μένεις στάσιμος εκεί ελπίζοντας ότι θα θελήσει να γυρίσει πίσω αλλαγμένος. Οι άνθρωποι δύσκολα αλλάζουν. Άλλοτε γιατί δεν ξέρουν τι να αλλάξουν κι άλλοτε γιατί φοβούνται την αλλαγή. Δεν πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξουν. Δεν κατανοούν πως πρέπει να φτιάξουν τα κακά και να κρατήσουν τα καλά. Μοιάζει βολικό αυτό που συμβαίνει και τους αρκεί.

Προφανώς για να συνέβη αυτό, ο χωρισμός μεταξύ σας θα ήταν το καλύτερο δυνατό. Μπορεί να τον ήθελες. Μπορεί κι ακόμη να τον θέλεις. Μα δεν γυρνάς πίσω. Δεν γυρνάς γιατί ξέρεις. Ξέρεις τη συνέχεια, ξέρεις το τέλος. Ξέρεις πως πλησιάζει η καταστροφή σου. Πόσες φορές έκλαψες , τα έβαλες με τον εαυτό σου, στεναχωρήθηκες; Σίγουρα πολλές!

Σίγουρα σκέφτηκες ξανά και ξανά πως θα ήταν -αν-, πως -ίσως και να- και άλλες τέτοιες υποθετικές προτάσεις που βασάνιζαν το μυαλό σου. Το αν μένει στην υπόθεση, το θα είναι αυτό που καθορίζει το μέλλον σου.  Ξεκαθάρισε τα συναισθήματα σου, πρώτα για τον εαυτό σου κι ύστερα για εκείνον. Μίλησε του, εξωτερικεύσου, κάνει καλό κι ας πιστεύουμε πως ντροπιαζόμαστε στα μάτια του άλλου. Η αλήθεια δεν υπήρξε ποτέ ντροπιαστική άλλωστε.

Πάψε να ενθουσιάζεσαι τόσο εύκολα απ’ τη πρώτη στιγμή. Γνώρισε πρώτα τον άλλον και ύστερα προχώρησε. Στην αρχή όλα μοιάζουν τέλεια, ονειρικά, βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Μα όλοι έχουμε ελαττώματα. Κι οι δυσκολίες δεν αργούν να φανούν, δεν τις γλιτώνεις. Ξέρω, τον έρωτα δεν τον υπολογίζεις, δεν τον περιορίζεις δεν του θέτεις όρους & προϋποθέσεις. Μα πρόσεχε τα φαινόμενα απατούν. Μην αφήνεις κανέναν να σου παίρνει το χαμόγελο απ’ τα χείλη και τα μάτια σου.
Κι αν παύεις να νιώθεις χαρούμενος; Φύγε κάτι πάει στραβά!

imageedit_3_9410984132 — Βασιλική.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s