Και πάλι…είπα πολλά. | Από τη Νάσια.

 

 

b33f5f75afa24288e228bb3660022d80

Και πάλι άφησα τις λέξεις να τρέξουν από το στόμα μου. Πάλι μου χίμηξε εκείνος ο χείμαρρος συναισθημάτων, σκέψεων και ιδεών. Πρώτα σε εμένα κι ύστερα σε όποιον είχα απέναντι μου. Γιατί έτσι είναι. Έτσι πάει, πρώτα μπαίνω εγώ μπροστά. Κι αν..αν καταφέρω να παλέψω και τον εαυτό μου, τότε επιτίθεμαι σε όποιον βρεθεί μπροστά μου.

Άλλοτε πληγώνω κι άλλοτε ντροπιάζω τον εαυτό μου. Ξεστομίζω λέξεις που πονούν. Λέξεις που προδίδουν συναισθήματα και σκέψεις που πολλές φορές απλά δε πρέπει να ακούσουν οι άνθρωποι. Είναι στη φύση τους, γεννιούνται μ’ αυτό. Ποθούν να καταδιώκουν τις λέξεις, να τις κάνουν σκοινί στο λαιμό και να κρέμονται όλο τόλμη από αυτές. Κι ύστερα απορείς ποιος είναι ο θύτης. Εγώ που τους παρέδωσα το σκοινί ή εκείνοι που κρέμασαν τους εαυτούς τους;

Κι άλλοτε παραδίνω απλόχερα δικά μου κομμάτια της καρδιάς σε χέρια που τρέμουν, σε χέρια που δε βαστούν, σε χέρια που ζήτημα είναι αν θα τα κρατήσουν σφιχτά για δυο-τρία δευτερόλεπτα. Ανοίγομαι, παραδίνομαι, προδίδομαι σε καρδιές και μυαλά που είτε δε θέλησαν, είτε δεν έτυχε, είτε δεν ήταν γραφτό να μου ανοίξουν τη πόρτα τους για να μπω μέσα. Κι ύστερα; Ύστερα δε φεύγω. Μένω εκεί, έξω απ’ τη πόρτα τους. Ζητιάνος για λίγη παραπάνω αγάπη.

Και τι είμαι για να ζητιανέψω την αγάπη; Και τι είν’ η αγάπη για να μου δοθεί απλόχερα ή κατά τύχη; Την άξιζα ποτέ; Την κέρδισα ποτέ; Πάλεψα ποτέ σώμα με σώμα με εγωισμούς και μη για να την διεκδικήσω; Για να μην είναι εδώ, πιθανολογώ πως όχι. Κι αν..κι αν ήρθε για λίγο ή πολύ, αισθάνομαι λιγάκι τυχερή για πρώτη φορά. Κι αν..κι αν δεν έρθει ποτέ ή άτυχη θα ‘μαι εγώ ή άδικη η ζωή. Ας διαλέξουν οι αρμόδιοι.

-- Νάσια | Αρχισυντάκτρια & Δημιουργός του Haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες. — Νάσια.

 

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s