Μια μέρα στο βαγόνι. | Από τον Χρήστο.

cb900162faa8acd0f9e68d90f55d8adb.jpg

Μια μέρα παραλίγο να μπεις στο βαγόνι μου. Δεν πρόλαβες όμως. Η πόρτα έκλεισε μπροστά σου και εγώ έμεινα να σε κοιτάζω. Κατέβηκα Μοναστηράκι και έκατσα στα σκαλιά. Ευχόμουν να κατέβεις και καθώς θα ανέβαινες, να κοιταζόμασταν. Δεν κατέβηκες ποτέ παρ’ όλα αυτά. Θυμάμαι πουγια πλάκα- σου έλεγα ότι αν ποτέ σταματήσεις να μου μιλάς, θα κάτσω έξω απ’ τον σταθμό σου και θα μοιράζω φυλλάδια που θα λένε το όνομα σου.

Σταμάτησες να μου μιλάς τελικά. Και εγώ αντί να μοιράζω εκείνα τα φυλλάδια, άρχισα να αποφεύγω τον σταθμό σου. Προτίμησα να παίρνω ένα λεωφορείο και να αργώ σχεδόν πάντα στα ραντεβού μου. Μετά από 10 μήνες σε είδα στο Μοναστηράκι μαζί με εκείνον, τον άλλον απ’ την Καλών Τεχνών. Ήμουν σίγουρος πως θασασταν μαζί. Περίμενα τόσο καιρό για αυτή την στιγμή. Σχεδίαζα κάθε μου κίνηση. Άλλοτε έλεγα πως θαρθω από πίσω να σου σκουντήξω απαλά τον ώμο, και άλλοτε έλεγα πως θαρθω, θα σε πιάσω απ’ το λαιμό και θα σε χτυπάω στο κεφάλι.

Τελικά απλώς απομακρύνθηκα. Κρύφτηκα πίσω από μια παρέα τουριστών και όταν ήρθε ο συρμός μπήκα στο ακριβώς πίσω από εσάς βαγόνι. Όταν τελικά κατεβήκατε στον σταθμό σου άρχισα να σε κοιτάζω απ’ το παράθυρο. Δεν είχες αλλάξει και πολύ σκέφτηκα στην αρχή. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο κόλλησα στην καμπούρα σου. Αυτή που τόσο πολύ μισεί ο πατέρας σου. Αυτή που όταν είχαμε βγει πρώτη φορά σου είχα πει πως δεν φαίνεται καν. Όταν την είδα χαμογέλασα. Τελικά όντως δεν είχες αλλάξει.
Μπορεί να έκανα και λάθος, μπορεί νασαι πλέον τέλεια στην ζωή σου, αγκαλιά με εκείνον.
Αυτή η αυταπάτη όμως ήταν η αρχή. Όταν είδα την καμπούρα σου συνειδητοποίησα πως έχω και ‘γώ μια, την οποίαπρέπει- οπωσδήποτε να ισιώσω.

-- Χρήστος. | Haveatea.gr | Σε όλες τις στήλες. — Χρήστος.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s